Početna stranica » Redovnice s viškom toaletnoga papira

Redovnice s viškom toaletnoga papira

136 pregleda

Zbog jedne „male pogreške“, redovnice dominikanskoga samostana u bavarskom mjestu Bad Wörishofen imaju goleme zalihe toaletnoga papira. A u trenutnoj krizi koronavirusa odjednom je ta zaliha postala zlata vrijedna. No redovnice nipošto ne žele zarađivati na tomu.

Rasprodan toaletni papir? Nema problema za dominikanke iz mjesta Bad Wörishofen u Bavarskoj. Tamošnje časne sestre već desetljećima imaju goleme zalihe. Kako potvrđuje priorica samostana s. Franziska Brenner (58) Katoličkoj novinskoj agenciji, za to postoje dva dobra razloga. Najprije su časne sestre prije 15 godina napustile svoje odmaralište, pa i danas još uvijek imaju puno više toaletnoga papira nego što im je potrebno. A drugo, kad su jednom prilikom 70-ih godina poručili toalet-papir, upisanoj je količini bila dodana jedna nula. I od tada im na tavanu stoji zaliha toaletnoga papira.

Ipak, sestre dominikanke sad su našle načina da svoje zalihe malo smanje. Sestra Franziska tako je jednom prilikom pročitala kako se u dobrotvornim društvima koje pomažu ljudima u potrebi dijeli i toaletni papir. „I onda sam jednostavno poslala pošiljku našega toaletnoga papira za dobrotvorne svrhe. Najprije sam se premišljala. Jer papir doduše jest u originalnomu pakiranju, ali je i zastario, siv je i tek dvoslojan. Ali obradovali su se našoj dostavi!”, prisjeća se s. Franziska.

Osim toga ova je redovnica apelirala na sve koji kupuju velike zalihe u strahu od pandemije. „Šteta je kad ljudi gledaju samo sebe same, posebno što je sad potrebno biti solidaran. Drugi ostanu kratki, posebno oni koji su ranjivi. Ne mora tako biti, zapravo ima dovoljno za svakoga”, objasnila je s. Franziska. „Osim toga”, dodala je, „ovaj će nas toaletni papir sve nadživjeti!”