Početna stranica » Promocija duhovnih zvanja u župi svetog Martina u Bučićima

Promocija duhovnih zvanja u župi svetog Martina u Bučićima

147 pregleda

Od 16. do 18. listopada 2020. godine održana je promocija duhovnih zvanja u župi Bučići.

Program je započeo u petak u popodnevnim satima s molitvom krunice i svetom misom i klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu za obitelji i mlade iz župe. Posebno se molilo za duhovna zvanja. Program je predvodio tajnik provincije Bosne Srebrene fra Damir Pavić i bogoslovi s Franjevačke teologije fra Dario Laštro, fra Marko Nujić i fra Hubert Kasonto Kilasa, rodom iz Konga. U subotu je cjelodnevni program započeo susretom s ministrantima, prvopričesnicima, krizmanicima, srednjoškolcima i mladima. Na taj način mladi su imali priliku malo bolje se upoznati s fratrima i prikazati molitve za njih.

Radosno i svečano je bilo na misi na kojoj su bila primanja i obećanja 23 framaša Frame Bučići, koju je predvodio područni duhovni asistent Frame i FSR-a fra Davor Petrović uz koncelebraciju svećenika fra Nikole Kozine, fra Damira Pavića i našeg domaćina župnika fra Marinka Didaka. Posebno treba istaknuti propovijed na kojoj su svoje svjedočanstvo vjere i duhovnog poziva imali fra Davor i fra Hubert. Na kraju mise održano je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu i molitvom za svećenike, redovnike i redovnice.

Program je završen u nedjelju prije podne svetim misama s trostrukom nakanom: zahvalnost za plodove zemlje i rad ljudskih ruku, za misije i misionare, kao i za nova redovnička i svećenička zvanja. Župnik fra Marinko Didak je na koncu pozdravio sve prisutne vjernike i zahvalio se svima koji su došli moliti za duhovna zvanja u našoj Crkvi.

FIA