Početna stranica » Poziv na II. Međunarodni seminar za voditelje crkvenih zborova

Poziv na II. Međunarodni seminar za voditelje crkvenih zborova

126 pregleda

„ Svi oni, kojima je Krist naš Gospodin povjerio zadaću, da čuvaju i dijele bogatstvo njegove Crkve, moraju brižljivo sačuvati dragocjeno blago svetog gregorijanskog pjevanja i učiniti, da kršćanski puk obilno u njemu sudjeluje“ (Pio XII: „Musicae sacrae disciplina“ t.20.)

Poštovani, i ove godine organiziramo Međunarodni seminar za voditelje crkvenih zborova koji će se održati od 17. do 19. rujna 2021. godine na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Pozivamo na ovaj seminar sve one koji se bave vođenjem crkvenih zborova ili koji na bilo koji drugi način sudjeluju u kreiranju liturgijskih slavlja.

Ovogodišnji program će se sastojati od predavanja, radionica, te proba i nastupa s oglednim zborom Magnificat. Temeljit će se na praktičnom radu, kao i na osobnom angažmanu svakog polaznika.

Na II. Međunarodnom seminaru bit će upriličena i promocija knjige-notnoga izdanja: 

Pjevačko društvo „Vijenac“ i Ivan pl. Zajc.

Skladbe Ivana pl. Zajca posvećene Pjevačkom društvu „Vijenac“,

 te istoimenog nosača zvuka koji je izdan ove, 2021. godine.

Predavači II. Međunarodnog seminara za voditelje crkvenih zborova su:

– red. prof. art. Jasenka Ostojić, (redovita profesorica na Odsjeku za dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i gostujuća profesorica na Odsjeku za dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu).

– prof. dr. sc. s. Katarina Koprek, (Predstojnica Instituta za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu).

– izv. prof. art. Viktorija Čop, (skladateljica, profesorica na Instituta za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu).

– prof. mr. art. fra Emanuel Josić, (profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu).

Kotizacija za sudjelovanje na seminaru iznosi 100 km. Sve prijave poslati na e-mail: [email protected] ili na broj telefona: +38763628460

Pax et bonum!

 Prof. mr. art. fra Emanuel Josić