Početna stranica » Papa ponovno iznenadio Rimljane

Papa ponovno iznenadio Rimljane

162 pregleda

U Italiji postoji običaj da župnik u Uskrsno vrijeme posjeti obitelji i blagoslovi im domove, slično kao kod nas za Božić. Ove je godine obitelji u rimskoj četvrti Ostia, umjesto njihova župnika, posjetio papa Franjo. Obilazio je domove i blagoslivljao ih.

Sveti Otac tako je nastavio ugodnu inicijativu tzv. petaka milosrđa, koje je uveo tijekom Izvanrednog jubileja prošle godine. Ovaj je put odabrao stambeni kompleks na jugozapadu Vječnoga Grada, na obali Tirenskoga mora.

Vatikanski tiskovni ured prenio je kako je vlč. Plinio Poncina, upravitelj župe Stella Maris najavio dolazak svećenika postavivši znakove po naselju, što ni po čemu nije posebno, jer su Talijani naviknuti na posjet svećenika u vremenu nakon Uskrsa. Ipak, bilo je to veliko iznenađenje kad je umjesto njihova župnika na vrata pokucao papa Franjo. Obiteljima je pristupio s velikom jednostavnošću i blagoslovio je desetak stanova. Ukućanima je podario krunice.

Pri ulazu bi se našalio i ispričao se što ih ometa, ali je također naglasio da je ispoštovao vrijeme odmora nakon nedjeljnoga ručka, stoji u objašnjenju Tiskovnoga ureda.

Tako je Sveti Otac nastavio izabirati iznenađujuće pothvate jednom mjesečno, kako je to činio i tijekom Jubileja milosrđa. Premda je Izvanredni jubilej zaključen u studenom 2016. godine, Papa je nastavio na ovaj način izvršavati tjelesna i duhovna djela milosrđa. Potom je u nedjelju, 21. svibnja, posjetio župu Sveti Petar Damjanski, također u gradskoj četvrti Ostia. Ondje se susreo s članovima Neokatekumenskog puta i svim vjernicima župne zajednice.  

Pogledajte izvještaj o blagoslovu obitelji na engleskom agencije Rome Reports: