Početna stranica » Oživljena vjera

Oživljena vjera

239 pregleda

Američki glumac Jim Caviezel najpoznatiji je po ulozi Isusa Krista u filmu „Pasija” Mela Gibsona, čiji je nastavak „Pasija: Uskrsnuće” najavljen za 2024. godinu. Caviezel je, uz glumačku karijeru, vjernicima osobito poznat po nagovorima koje održava i javnom svjedočenju svoje katoličke vjere.

Gluma u filmu „Pasija” 2004. godine donijela mu je status osobe poznate diljem svijeta, ali osobno je, tvrdi, primio mnogo više: produbio je vlastitu vjeru, a u odluci da glumi Isusa pomoglo mu je prethodno upoznavanje s Međugorjem. Dok je snimao jedan film u inozemstvu, njegova supruga Kerri nazvala ga je iz Međugorja oduševljena onime što je tamo doživjela. Na njezin poticaj otišao je na susret s vidiocem Ivanom Dragičevićem koji je tada boravio u Irskoj gdje je snimao film. Upoznao je i fra Jozu Zovku, a prvi susret s njiime opisao je kao susret pun ljubavi i prijateljstva koje traje još i danas. Vjera oživljena kroz ove susrete pomogla mu je prihvatiti ulogu u „Pasiji” tijekom čijega snimanja je s redateljem Gibsonom svakodnevno odlazio na misu na latinskom, a od svećenika je tražio da na setu bude izloženo i Presveto pred kojim je svakodnevno molio.

Caviezel privatno živi sakramentalni život sa svojom obitelji. Usvojio je troje djece koja boluju od teških tumora i koju biološki roditelji nisu željeli. Djecu odgaja u vjeri, a poslovno ne pristaje snimati scene koje se kose s kršćanskim svjetonazorom.