Početna stranica » Novi slučaj otmice u Nigeriji

Novi slučaj otmice u Nigeriji

141 pregleda

Još je jedan svećenik otet u Nigeriji. Radi se o ocu Nicholasu Obohu koji pripada biskupiji Uromi, u jugoistočnoj saveznoj državi Edo. „Sigurni smo da je živ, a nakon incidenta poduzeti su svi potrebni koraci kako bi o. Nicholas Oboh bio puštenna slobodu”, izjavio je biskupijski kancelar o. Osi Odenore, pozvavši sve na molitvu za o. Nicholasa.

Podsjećamo, otmica o. Nicholasa posljednji je u nizu napada na nigerijske kršćane. Početkom siječnja iz bogoslovije Dobrog pastira u Kadunu, gradu u sjeverozapadnoj Nigeriji, oteta su četiri bogoslova. Trojica su puštena na slobodu, dok je najmlađi od njih, 18-godišnji Michael Nadi, ubijen.

S porastom nesigurnosti u nekim se nigerijskim saveznim državama umnažaju otmice svećenika i redovnika u svrhu iznuđivanja – rekao je nadbiskup Augustine Obiora Akubeze. U 2019. godini, devet je svećenika oteto samo u državi Enugu i još dvojica u državi Ondo. U većini slučajeva taoci su oslobođeni, dok je otac Clement Rapuluchukwu Ugwu, u državi Enugu, prošle godine ubijen.