Početna stranica » Nova izvedba pjesme “The Prayer” Tatiane Cameron Tajči

Nova izvedba pjesme “The Prayer” Tatiane Cameron Tajči

163 pregleda

U vremenu pandemije velik broj glazbenika nalazi načine kako da i u okruženju vlastitoga doma nastavi svoje umjetničko stvaralaštvo. Među njima je i Tatiana Cameron – Tajči, popularna pjevačica koja živi i stvara u Americi, a dopisnica je mjesečne revije Svjetla riječi. Ona je, zajedno s nekolicinom drugih kolega glazbenika, putem društvene mreže Youtube objavila vlastitu preradu popularne pjesme „The Prayer“ (hrv. Molitva). Tu su pjesmu 1998. godine u duetu izveli kanadska pjevačica Celine Dion i talijanski tenor Andrea Bocelli. Svojevremeno je osvojila nagradu Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu te bila nominirana za Oscara u istoj kategoriji.

Pjesmu „The Prayer“ u kućnoj su izolaciji snimile Tajči (vokal i klavir) i njezina sestra Sanya Mateyas (vokal). Na akustičnoj gitari pratio ih je David Langley, na sintesajzeru Brian Hanson, a u pjevanju se sestrama pridružio Dan Roeder. Snimak dolazi iz različitih krajeva SAD-a: iz Nashvillea u saveznoj državi Tennessee te iz Los Angelesa i Alturasa u Kaliforniji. Tonska obrada urađena je u studiju „Cody Records“ u Franklinu, također u Tennesseeu.

Podsjećamo, Tajči, Sanya, Brian i David trenutno su usred turneje s posebnom emisijom „Waking Up in America“ (Buđenje u Americi). Zbog pandemije koronavirusa organizatori su odlučili odgoditi posljednja tri nastupa ove turneje koja traje od listopada 2019. godine. Otkazana su dva koncerta u Illinoisu i jedan u Kansasu, koji su trebali biti održani u svibnju ove godine.

Izdvajamo nekoliko redaka iz teksta pjesme „Molitva”:

Molimo da nam život bude blag / We ask that life be kind
A ti nas promatraj odozgo / And watch us from above
Nadamo se da će svaka duša pronaći / We hope each soul will find
Drugu dušu koju će voljeti Another soul to love

Neka ovo bude naša molitva / Let this be our prayer
Kao svako dijete / Just like every child
koje treba pronaći neko mjesto / Who needs to find a place
Vodi nas svojom milošću / Guide us with your grace
Daj nam vjeru da budemo sigurni / Give us faith so we’ll be safe

Poslušajte cjelovitu izvedbu pjesme „The Prayer“ klikom na sljedeću poveznicu: