Početna stranica » Neobično velik milodar za katedralu u Hildesheimu

Neobično velik milodar za katedralu u Hildesheimu

129 pregleda

Danas se u vijestima redovito može čuti kako se dogodila krađa u crkvi. No ovaj put iz Hildesheima dolaze dobre vijesti. Reagirao je i pomoćni biskup.

Kustos katedrale Blažene Djevice Marije u Hildesheimu u Njemačkoj pronašao je nedavno ukupno 10.000 EUR u kasici dobrovoljnih priloga. Nepoznat darovatelj ovaj je iznos crkvi ostavio tijekom velikog tjedna, i to u dvije kuverte s iznosom od po 5.000 EUR. Vijest o tomu objavljena je na službenoj mrežnoj stranici katoličke biskupije Hildesheim.

„Sasvim je neobično da se netko odluči na ovakav način davanja milodara”, izjavio je pomoćni biskup mons. Heinz-Günter Bongartz, dekan katedrale. U narednim tjednima bit će odlučeno u što će se utrošiti darovani novac. Biskup Bongartz izrazio je zahvalu za, kako kaže, izvanrednu potporu. U ime biskupijskoga kaptola srdačno se zahvalio.  

Svim posjetiteljima omogućeno je da svoj dobrovoljni prilog ostave u prozirnu kutiju za priloge katedrali u Hildesheimu. Gotovo pet godina trajala je restauracija ove srednjovjekovne katedrale koja se od 1985. godine nalazi na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. Od kolovoza 2014. crkva je ponovno u funkciji i otvorena za posjetitelje.