Početna stranica » Nedjelja solidarnosti na Petrićevcu

Nedjelja solidarnosti na Petrićevcu

134 pregleda

Dana 7. ožujka, 2021. godine, na treću korizmenu nedjelju, akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini”, kojoj je cilj povezivanje i pomoć najpotrebnijima i najugroženijima kroz strukturalnu i projektnu pomoć Caritasima u BiH, okupila je ljubav i zajedništvo u crkvi sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu.

Svečano misno slavlje s početkom u 10 sati predvodio je banjalučki biskup mons. Franjo Komarica. Varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Božo Radoš uputio je prigodnu homiliju. U koncelebraciji su bili i mons. Michael Landau, predsjednik Caritasa Europe te još šestorica svećenika, pročelnici Caritasa biskupija u BiH uz gvardijana fra Domagoja Šimića i samostanskog vikara fra Tomislava Svetinovića.

Ove godine domaćin susreta ispred banjalučke biskupije, bila je franjevačka župa Petrićevac koja je u nedavnom ratu uz ostale župe banjolučkog kraja jako stradala i opustošena. Cilj događaja bio je naglasiti zajedništvo i suradnju između Caritasa BiH i Hrvatske, te kako je i sam biskup Radoš u homiliji naglasio, da se ovom nedjeljom želi potaknuti na još veću međusobnu solidarnost i zajedništvo među hrvatskim narodom koji je nastanjen u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i dijaspori.