Početna stranica » Najstariji muškarac na svijetu: Krist živi u meni!

Najstariji muškarac na svijetu: Krist živi u meni!

170 pregleda

Portorikanac Emilio Flores Marquez, 8. kolovoza ove godine, napunit će 113 godina i tako će ući u Guinesssovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac na svijetu. Kako otkriva sucima Guinessovih rekorda tajnu svoje dugovječnosti vidi u ovome: Kao dijete od svoga oca naučio je važnu lekciju, voljeti svakoga. Naučio je važnost dijeljenja s drugima živeći s desetero braće i sestara.

Kao najstarije dijete imao je ključnu ulogu u pomoći roditeljima radeći s ocem na plantaži šećerne trske, a potom im je pomagao u odgoju mlađe braće i sestara. „Otac me odgajao s ljubavlju, voljeti svakoga… Uvijek je mojoj braći i sestrama i meni govorio da činimo dobro, da sve dijelimo s drugima. Osim toga, Krist živi u meni”, objašnjava Marquez, rođen 8. kolovoza 1908. godine. Vijest prenosi katolički portal Aleteia i Glas Koncila.

Najstariji muškarac sve što je usvojio kod oca nastojao je prenijeti u vlastitu obitelj. Bio je u braku 75 godina sa suprugom Andreom Perez, sve do njezine smrti 2010. godine. Imali su četvero djece. Danas Marquez živi u Rio Piedrasu, u Portoriku, pridruženoj državi SAD-a, u Velikim Antilima, sa dvoje svoje još žive djece, Tirsom i Emilijom. U 101. godini života ugrađen mu je elektrostimulator srca (peacemaker), a malo slabije i čuje. Unatoč tomu sretan je i zadovoljan u krugu svoje djece, unučadi i praunučadi. Vjera u Krista daje mu snagu i život.