Početna stranica » Medijska odgovornost i zadaća

Medijska odgovornost i zadaća

220 pregleda

Danas je velika zadaća i odgovornost na svim katoličkim medijima unositi i raspirivati Kristovu Radosnu vijest glasom, slikom i pisanom riječju kako u svagdanjem tako još više u onom prenapučenom i umreženom virtualnom svijetu

Hrvatsko društvo katoličkih novinara, u okviru 57. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija, nagradilo je Franjevački medijski centar Svjetlo riječi Sarajevo s dva priznanja: Priznanje za 40. obljetnicu izlaženja revije Svjetlo riječi, lista za vjeru, društvo i kulturu i nagradu za najbolju mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem (www.svjetlorijeci.ba).

Ravnatelj fra Janko Ćuro, zahvaljujući u ime FMC Svjetlo riječi najprije Bogu, izvoru svake snage i blagoslova i potom Upravnom odboru Hrvatskog društva katoličkih novinara koji je vrednovao rad Svjetla riječi i nagradio ga ovim izuzetnim priznanjima, nastavlja:

„Živimo u svijetu obilježenom fluidnim principima i često neprirodnim načelima, u svijetu u kojem je sve ok, sve prolazi, u kojemu je dopušteno i napredno sve ono što hrani ugodu a neprihvatljivo i retrogradno sve ono što joj se ispriječi. Ova sloboda bez odgovornosti ne samo da je in nego se frenetično nameće putem gotovo svih mainstream medija. Ono što se krije, kamuflira i potiskuje jest činjenica da je ovoj slobodi krajnji cilj zarobiti i poništiti, zbog toga što je sloboda bez odgovornosti samodestruktivna. Ona se hrani i održava samo onim što uhvati u svoj krug besmisla kojeg ne može ništa drugo raskinuti doli samo Kristova oslobađajuća evanđeoska poruka.

Stoga je danas velika zadaća i odgovornost na svim katoličkim medijima unositi i raspirivati Kristovu Radosnu vijest glasom, slikom i pisanom riječju kako u svagdanjem tako još više u onom prenapučenom i umreženom virtualnom svijetu. Istina, tako nas svijet, o kojem Isus govori u Ivanovu evanđelju, neće voljeti ali mi i nismo tu kako bismo se svidjeli svijetu i tražili njegovu slavu, nego kako bismo baš u ovom i ovakvom svijetu bili Kristov glas i Njegova ispružena ruka.

U najkraćim crtama to je usmjerenje i osnova postojanja i djelovanja Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi koji korača ovim putem već 40 godina – nekad više a nekad manje uspješno“.

Nagrada i priznanje su nas obradovali ali još više potaknuli na zauzetiji medijski rad.