Početna stranica » Ljubav na vječni pogled

Ljubav na vječni pogled

188 pregleda

Na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, talijanski glumac Roberto Benigni dobio je Zlatnog lava za životno djelo, a tijekom dodjele nagrada zahvalio se i uputio slijedeće riječi svojoj ženi: „U ovom trenutku želim posvetiti moje misli Nicoletti Braschi, koja je ovdje u dvorani. Sve radimo zajedno već 40 godina. Ja znam samo za jedan način mjerenja vremena: s tobom ili bez tebe. Podijelit ćemo ovog krilatoga lava, ja uzimam rep, da ti pokažem svoju radost mašući repom, a ti uzmi ostalo. Prvenstveno krila, krila su tvoja, jer ako sam u svom radu ponekad letio, to je zahvaljujući tebi, tvom talentu, tvojoj misteriji, tvom šarmu, tvojoj ljepoti, tvojoj ženstvenosti, činjenici da si žena. Biti žena je misterij koji mi muškarci ne razumijemo. Groucho Marx bio je u pravu kada je rekao „muškarci su žene koje nisu uspjele to biti”. I to je istina. Nisam uspio biti poput tebe, Nicoletta. Ako sam u svom životu napravio nešto lijepo ili dobro, to je uvek bilo kroz tvoje svjetlo. Naša je ljubav bila na prvi pogled, zapravo na „vječni pogled.”

U filmu „Ti me pokrećeš” koji je sam režirao i u kom igra glavnu ulogu Roberto Benigni, partnerica mu postaje Nicoletta Braschi. Tijekom snimanja prvoga filma razmjenjivali su knjige, a onda je nakon filma Roberto izmislio da mu fali neka knjiga, za koju je čuo da je ona ima, samo kako bi se ponovno vidjeli. Nakon toga su postali nerazdvojni, zajedno su išli u kino i kazalište skoro svaki dan.

Ubrzo se par vjenčao i nakon toga je glumila u gotovo svim njegovim filmovima. Zajednička ljubav prema filmu i jedno prema drugom donijela je puno dobrih filmova kao što su: Monstrum, Tigar u snijegu i Život je lijep. I kada je Nicoletta doživjela prometnu nesreću Roberto je stalno bio uz nju i pomogao joj da se oporavi.