Početna stranica » „Kruh svetog Ante” otpremio 20 tona pomoći za Ukrajinu

„Kruh svetog Ante” otpremio 20 tona pomoći za Ukrajinu

136 pregleda

U organizaciji Humanitarno-karitativne udruge „Kruh sv. Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene, u srijedu, 14. prosinca otpremljena je pošiljka humanitarne pomoći ratom pogođenom stanovništvu u Ukrajini.

U skladištenju, ukrcaju i otpremi tegljača s dvadeset tona razne pomoći mesnih konzervi, gotove hrane, kave, toplih napitaka za odrasle i djecu, higijenskih potrepština i pokrivača-deka u vrijednosti oko 350.000 HRK sudjelovali su i značajan doprinos dali svećenici franjevci i vjernici župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini novčanim prilozima te dobročinitelji, članovi i volonteri „Kruha sv. Ante”, kao i vlasnici i djelatnici firme StjeMa-Promet iz Dugog Sela i Violeta iz Svetog Ivana Zeline. Namjensko prikupljanje, sadržaj i slanje pošiljke plod je intenzivnih dogovora s Mirom Milavec, koordinatoricom nacionalnog Caritasa-SPES u Lavovu, kao i svakodnevnih izvješća franjevaca kapucina Kustodije u Kijevu, na čelu s fra Blažejom Šuškom, kojima će dio iz ove pošiljke biti proslijeđen u Dnjepar i Kremenčkuk kako bi uz pomoć volontera mogli podijeliti ratom ugroženom stanovništvu i vjernicima u ove predbožićne blagdane.

Otpremi pošiljke za Ukrajinu nazočio je i fra Petar Karajica, ravnatelj Središnjeg ureda HKO „Kruh sv. Ante” u Sarajevu i izaslanik fra Zdravka Dadića, provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene, koji je od začetka akcije dao veliku podršku i poticao braću, vjernike i dobročinitelje da se uključe u ovu humanitarnu misiju dobra i ljubavi.

„Zahvaljujemo dobročiniteljima, prijateljima i članovima ‘Kruha sv. Ante’, a i vjernicima župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koji su na poziv svojih pastira brzo i konkretno reagirali, pokazali time svoju velikodušnost, a i sjetili se ratnih i poratnih dana kada je i nama jednako tako prikupljana i dopremana svakovrsna pomoć”, rekao je fra Stipo Karajica, predsjednik „Kruha sv. Ante” u Hrvatskoj i koordinator akcije pomoći za Ukrajinu.

Tko i dalje želi pomagati putem „Kruha sv. Ante” može se javiti na broj telefona 033 728 860 ili novčano uplatiti na račune objavljene na mrežnoj stranici www.kruhsvetogante.com i reviji Svjetlo riječi.