Početna stranica » Donald Trump: Amerika treba više molitve

Donald Trump: Amerika treba više molitve

116 pregleda

Neki su guverneri proglasili trgovine alkoholom i klinike za pobačaje nužnim službama, a ostavili crkve i druge bogomolje zatvorene. To nije u redu. Zato ispravljam nepravdu i proglašavam bogoslužna mjesta nužnima.

Sjedinjene Američke Države imaju daleko najveći broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj zaraženih u svijetu prešao je brojku od 5,4 milijuna, sa Sjevernom Amerikom koja ima 1,68 milijuna zaraženih. Nakon što su neki guverneri produžili zabranu okupljanja u crkvama, predsjednik Donald Trump odlučio je reagirati rekavši kako Amerika Treba više molitve.

U kratkom je obraćanju rekao:

„Po mom nalogu, Centar za kontrolu i zaštitu od bolesti je izradio vodič za vjerske zajednice. Danas sam proglasio bogoslužna mjesta: crkve, sinagoge i džamije nužnim službama. Neki su guverneri proglasili trgovine alkoholom i klinike za pobačaje nužnim službama, a ostavili crkve i druge bogomolje zatvorene. To nije u redu. Zato ispravljam nepravdu i proglašavam bogoslužna mjesta nužnima. Pozivam guvernere da odmah otvore crkve i druga bogoslužna mjesta. Ako im nešto nije jasno, mogu me nazvati, ali ti pozivi neće promijeniti odluku. To su mjesta koja povezuju ljude i drže naše društvo na okupu.

Ljudi zahtijevaju da idu u svoju crkvu, džamiju ili sinagogu. Milijuni Amerikanaca smatraju vjerske službe bitnim dijelom svoga života. Svećenici, pastori, rabini i imami će se pobrinuti da su njihove zajednice sigurne u službama i u molitvi. Poznajem ih dobro. Oni vole svoje zajednice. Oni vole svoje ljude. Oni ne žele da se nešto dogodi niti njihovim vjernicima niti ikome drugome. Guverneri moraju učiniti pravu stvar i dopustiti otvaranje tih važnih vjerskih mjesta odmah. Još ovaj vikend. Ako oni to ne naprave, ja ću to učiniti bez njih. U Americi treba više, a ne manje molitve. Hvala vam puno.“