Početna stranica » Digitalno izdanje revije Svjetlo riječi na dar

Digitalno izdanje revije Svjetlo riječi na dar

146 pregleda

Zbog izvanrednih okolnosti pandemije koronavirusa, svim našim čitateljima i simpatizerima darujemo u digitalnom obliku uskrsni broj revije Svjetlo riječi.

Drage naše čitateljice i čitatelji,

u ovome teškome i izazovnome vremenu želimo s vama podijeliti samo ono najbolje što imamo – našu ljudsku i kršćansku blizinu koju već trideset i osmu godinu nastojimo širiti i dijeliti kroz pisanu riječ i fotografiju u zajedničkoj nam reviji Svjetlo riječi. Bez obzira na trenutne okolnosti, sinoć smo uspjeli urediti reviju i poslati je u tisak, te se nadamo kako će čim prije stići u vaše domove.

Novo izdanje, posvećeno najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, bogato je inspirativnim tekstovima koje potpisuju naše cijenjene suradnice i suradnici, a koji nam u ovom vremenu pandemije koronavirusa nude istinsku utjehu utemeljenu na kršćanskoj perspektivi svijeta i života. Stoga smo odlučili ovo uskrsno izdanje u digitalnoj verziji darovati svim ljudima dobre volje. Naime, svakodnevno smo „tuširani” različitim pa i sumnjivim vijestima i teorijama o pandemiji zbog kojih se lako može izgubiti kompas što na čovjeka, bez čvrstoga temelja vjere, ostavlja trajne posljedice straha i histerije.

Ne tražimo krivnju oko sebe, a još manje je pripisujmo Bogu iznad sebe tvrdeći kako On ovom pandemijom kažnjava svijet. Nipošto! Ovo je vrijeme kada duboko u sebi trebamo iznova pronaći vjeru, ufanje i ljubav koje nam je Bog s najvećom ljubavlju darovao kako bismo mogli i dolinom smrti proći ne bojeći se zla, jer je On s nama. (usp. Ps 23,4-5)

Uskrsli Krist nije došao na svijet kako bi nas zbog naših grijeha usmrtio, nego je sam umro i uskrsnuo kako bi nama život darovao: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju” (Iv 10,10 b).

S tim mislima želimo vam,

Mir i dobro!

U ime Svjetla riječi,

Fra Janko Ćuro, ravnatelj

Preuzmite reviju:
https://drive.google.com/file/d/1-HfHpMQpa-6z87c6hugWxoGxHFFEFVUY/view?usp=sharing