Početna stranica » Devet citata poznatih očeva o roditeljstvu

Devet citata poznatih očeva o roditeljstvu

177 pregleda

Vjera je sastavni dio života ovih glumaca i svome očinstvu, toj misiji kako je oni nazivaju, pristupaju s dubokom duhovnom perspektivom. Neki od njih donose i humoristične opise svoga očinstva. Pročitajte u nastavku što kažu o roditeljstvu:

Mark Wahlberg: „Očinstvo je moja najvažnija uloga i ako u njoj ne uspijem, onda su svi drugi uspjesi nevažni.”

Jim Caviezel: „Ja sam trebam upravljati svojim obvezama, a ne biti zarobljen svijetom. Ne smijem dozvoliti da mojim bićem vladaju vanjske okolnosti, nego ljubav, a to je odluka. Tako se ophodim prema svojoj djeci – s puno ljubavi.”

Steve Carell: „Djeci činimo lošu uslugu ako im omogućimo sve što žele. To je pogrešan put. Trebamo ih učiti da žive u stvarnosti.”

Jim Gaffigan: „Ne znam što je više iscrpljujuće u roditeljstvu: rano ustajanje ili djelovanje kao da znate što činite, a zapravo ne znate.”

Chris O’Donnell: „Mislim da je djecu najlakše i najbolje odgajati primjerom. Moj tata nam nije rekao da naporno radimo, nego smo zapravo promatrali njega dok je teško radio. Naravno, roditelji uvijek imaju neke nedostatke i naporne trenutke, ali to nije razlog da se nakon teškoga dana vratimo kući i svoju frustriranost iskaljujemo na djeci.”

Andy Garcia: „Vaša djeca vas čine boljim osobama. Kada imate djecu, tada se usredotočeni na njih, a ne na sebe.”

Tim McGraw: „Naša djeca žive u svijetu u kojemu vrebaju mnoge opasnosti. Stoga im uvijek trebamo nastojati dati ispravne životne smjernice i biti im podrška kroz život.”

Michael Bublé: „Očinstvo je najveća i najbolja stvar koja mi se ikada mogla dogoditi. To ne možete objasniti sve dok ne doživite taj trenutak jer, u suprotnom, to bi bilo kao da kažete kakva je voda prije nego ste plivali u njoj.”

Kevin James: „Sve dobro dolazi od Boga i zato ga poštujem, a to isto želim naučiti i svoju djecu.”