Početna stranica » “Čuvarice” u Kraljevoj Sutjesci

“Čuvarice” u Kraljevoj Sutjesci

555 pregleda

Etno skupina "Čuvarice" iz Rame su izvele niz korizmenih pjesama u sutješkoj samostanskoj crkvi na oduševljenje svih nazočnih

Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci je u nedjelju 17. ožujka bio domaćin korizmenog koncerta članova etno skupine Čuvarice iz Rame. Na početku pučkog misnog slavlja nazočne župljane i goste je pozdravio gvardijan sutješkog samostana fra Bono Tomić zahvalivši im na dolasku, kao i braću fratre fra Andriju Jozića ramskog gvardijana te fra Vinka Sičaju, ekonoma i definitora provincije Bosne Srebrene.

Sveto misno slavlje predvodio je fra Vinko Sičaja. U prigodnoj propovjedi istakao je veličinu Isusa Krista u odnosu na cijelu povijest čovječanstva, važnost osobne vjere i molitve u svakodnevnom životu vjernika te upozorio na opasnosti suvremenog relativizma koji nastoji odvojiti čovjeka od Boga. Dodao je kako je ovozemaljski život po sebi kratkotrajan i nevažan ako ne vodi k vječnom spasenju. Sva prikupljena milostinje ove pete korizmene nedjelje namijenjena je kao prilog svetištima u Olovu i Podmilačju. Poslije svete pričesti uslijedio je obred klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Na koncu svete mise nazočne je pozdravio ramski gvardijan fra Andrija Jozić ističući tešku povijest Rame a i Kraljeve Sutjeske tijekom prošlostoljetnih ratova, kao i fra Vinko Sičaja, predvoditelj ovog misnog slavlja.

Korizmeni koncert Etno skupine Čuvarice uslijedio je odmah nakon misnog slavlja. Skupina je izvela niz korizmenih pjesama u sutješkoj samostanskoj crkvi na oduševljenje svih nazočnih. Treba također napomenuti kako je cijeli događaj bio medijski popraćen od strane Radio Marije, donosi mrežna stranica samostana u Kraljevoj Sutjeski.