Početna stranica » Blagoslov temelja Katehetsko-kulturnog centra za mlade u Đakovici

Blagoslov temelja Katehetsko-kulturnog centra za mlade u Đakovici

162 pregleda

Franjevačko bratstvo u Đakovici (na Kosovu) odavno osjeća potrebu za jednim prikladnijim centrom za vjersku pouku i odgoj mladeži, te za razne druge kulturne aktivnosti župne zajednice. Naime, sve se to posljednjih 30ak godina obavljalo unutar samog samostana, a prostora nije bilo dovoljno ni za vjeronaučne dvorane, ni za samostansku biblioteku. Stoga su se franjevci odlučili za izgradnju novog Katehetsko-kulturnog centra za mlade, u samostanskom dvorištu.

Temelji su već postavljeni, pa je u nedjelju 8. siječnja 2023., nakon sv. mise u 11 sati, u nazočnosti župnog pastoralnog vijeća i brojnih vjernika, temelje ovog centra blagoslovio mons. Hil Kabashi, OFM, biskup u miru.

Nakon blagoslova temelja, a povodom završetka ovogodišnjeg blagoslova kuća, u velikoj sali Franjevačkog samostana, organiziran je zajednički ručak svih crkvenih odbornika župe s franjevcima, u znak poštovanja i zahvalnosti za njihovo odano služenje župi.

Odbornike su pozdravili i zahvalili im: fra Lovro Gavran, gvardijan i župnik, mons. Hil Kabashi, biskup, najstariji član zajednice, te fra Aleksandar Tanushi, župnikov povjerenik za pastoral. Odbornici su s velikim zadovoljstvom prihvatili taj znak pažnje i obećali i ubuduće zdušno podržavati franjevce, zahvalni za njihovo samoprijegorno zalaganje za vjersku pouku i odgoj mladih.