Početna stranica » Sjećate li se ove melodije?

Sjećate li se ove melodije?

136 pregleda

Povodom „Dana Kruha sv. Ante” koji se svake godine obilježava uoči blagdana Sv. Ante, humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene „Kruh sv. Ante”, zajedno s mladim volonterima pokrenula je promotivnu kampanju pod nazivom „65+ razloga za život” kako bi konkretno i praktično pridonijeli poboljšanju uvjeta života starih osoba.

Glavni pokretački motiv za ovu kampanju jest naš ljudski zadatak i želja da se brinemo o onima u potrebi, o bolesnim i marginaliziranim ljudima. Želimo razviti empatiju kod mladih osoba za druženje sa onima koji nemaju nikoga, a to su upravo osobe starosne dobi preko 65 godina, poručili su iz organzacije Kruh sv. Ante te dodali da inspiraciju za razvijanje jedne ovakve, vrijednosno utemeljene kampanje, pronalaze u načinu života, djelima i istinskom vjerovanju u solidarnost koju je prakticirao i promovirao sv. Anto.

Kampanja se sastoji u prikupljanja sredstava kako bi se svaki građanin mogao uključiti u stvaranje kvalitetnijih uvjeta za stare osobe. Provodit će se u periodu od 7. do 29. lipnja 2018. u deset franjevačkih župa i to u Tuzli, Busovači, Vitezu, Zenici, Kreševu, Novom Travniku, Jajcu, Varešu, Sarajevu i Visokom.

Kako bi pokazali predanost ovom humanom cilju te transparentnost u djelovanju, tom su prigodom kreirali internet i facebook stranicu 65+ razloga za život na kojoj su prezentirane životne priče starih osoba koje su volonteri prikupili u proteklom periodu.

Svi koji žele biti dio kampanje, svoje doprinose mogu uplatiti na brojeve računa otvorene u Intesa Sanpaolo Banci u Sarajevu:
1549995000405634 (za uplate iz BiH)
IBAN: BA391549995000405634 SWIFT: UPBKBA22 (uplate iz inozemstva)
Uplate iz inozemstva moguće su također i putem Paypal računa: paypal.me/kruhsvetogante