Početna stranica » Predbožićna pomoć Kruha sv. Ante

Predbožićna pomoć Kruha sv. Ante

121 pregleda

U srijedu, 23. prosinca 2020. Pod geslom „Pomoć iz prve ruke“ članovi i volonteri karitativne udruge Franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ su u tjednu i susretu najradosnijem kršćanskom blagdanu Božića, u utorak 22. prosinca organizirali završnu podjelu pomoći s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama, ogrjevnim materijalom, napitcima i potrepštinama za djecu i starije osobe u vrijednosti preko 50.000 kuna, koje su preko dobročinitelja Kruha svetog Ante osigurali i pripremili za predbožićne blagdane.

Vodstvo Kruha sv. Ante je akciju podjele pomoći započelo prošlih dana raspodjelom financijske pomoći u iznosu od 10.555 Eura za siromašne, bolesne i potrebite u osam župa u Bosni i Hercegovini; Franjevački samostan Sv. Luke u Jajcu, Franjevački samostan Presv. Trojstva na Petrićevac kod Banja Luke, Župu Sv. Katarine u Grude, Župu Svih Sveti u Livno, Franjevački samostan Rama Šćit, Župu Sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici, Župu Srca Marijina u Foči kod Doboja, Župu BDM u Kotor Varošu, a akcija podjele pomoći zaključena je ovaj tjedan, uz pridržavanje epidemioloških uputa i preventivnih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obilaskom u manjim grupama siromašnih, starijih, nemoćnih i osamljenih osoba i obitelji s više djece na području grada Zagreba i župa Zagrebačke nadbiskupije. Od početka izbijanja pandemije koronavirusa, kao i potresa u Zagrebu vodstvo i volonteri ove franjevačke karitativne Udruge organizirano i koordinirano komuniciraju putem telefona i elektroničkih mreža, prate stanje redovnih, kao i novoprijavljenih korisnika te sukladno mogućnostima i stanju zaliha u skladištu nastoje pomagati dostavljajući im potrebnu pomoć na kućne adrese. Ovu predbožićnu akciju Kruha svetog Ante materijalno i novčano su poduprijeli dobročinitelji iz Hrvatske, od kojih pravne osobe AnaMarija company, Arabesca, Hidroizolacija Lukić, Radoš trgovina, Gala, Solelux, Župa Sv. Marije Anđeoske i nekoliko fizičkih osoba, a pridružili su im se i dobročinitelji iz Njemačke, obitelj Weyers iz Meerbuscha.

Na kraju akcije fra Stipo Karajica, voditelj „Kruha svetog Ante“ u Hrvatskoj je zahvalio Bogu, dobročiniteljima, članovima i volonterima na ovoj, već petoj od početka godine, dobro organiziranoj akciji u dosta zahtjevnim vremenima. I ovom, kao i svim prethodnim akcijama iznova je potvrđena nesebičnost i spremnost franjevaca, dobročinitelja, članova i volontera Kruha svetog Ante, da nikakve zapreke, granice ni straha ne smije biti u pronalaženju puta i načina da se pomogne bližnjima i najugroženijima, posebno onima kojima je životno stanje ugroženo, ne samo u ovim vremenima izazvano epidemijom koronavirusa i od posljedica potresa u Zagrebu, već i neriješenim i nesigurnim gospodarskim i ekonomskim stanjem u zemlji i okruženju. Zato ovom sveobuhvatnom akcijom nismo htjeli dopustiti da nam blagdansku idilu i slavlje Božića pokvari neželjeni gost koronavirus pred kojim mnogi itekako strahuju, a konkretnim činom dobrote, ljubavi i solidarnosti prema našim bližnjima, ujedinjene su zahvala, darovi i čestitka naših dobročinitelja, korisnika, osobito starijih i nemoćnih osoba za tako važnu kršćansku svetkovinu Božić.

Telefonski brojevi i profili Kruha svetog Ante su i dalje dostupni, kao i volonteri spremni pomoći u svakom trenutku. Tko i dalje treba pomoć ili želi pomoći daljnje akcije, osim odjeće i obuće, koje će biti organizirane preko Kd “Kruh svetog Ante” mogu se javiti putem telefona 01 2001256 ili novčano uplatiti na račun: IBAN HR96 23400091 110606403; SWIFT Code: PBZGHR2X, Privredna banka Zagreb.

Ivona Ivonides