Početna stranica » 30 godina pjesme “Hajde da ludujemo”

30 godina pjesme “Hajde da ludujemo”

251 pregleda

Danas se navršava 30 godina otkako je naša pjevačica Tatiana Cameron Tajči nastupila na glazbenom festivalu „Eurovizija“ u Zagrebu, s popularnom pjesmom „Hajde da ludujemo“. Tim povodom Tajči je iz kućne izolacije, uslijed koronavirusa, okupila nove glazbene snage i snimila remake popularnoga hita uz ovaj značajan jubilej. Napominjemo kako Tajči već godinama piše za našu obiteljsku reviju Svjetlo riječi.

Video spot za novu verziju pjesme, koju Tajči izvodi s gostima, premijerno je prikazan upravo danas, na mrežnoj usluzi Youtube. Putem video snimka Tajči su se pridružili Alka Vuica (koja je svojevremeno sa Zrinkom Tutićem i napisala pjesmu), zatim Tijana Dapčević, sestre Ivana i Marija Husar, Tajčina sestra Sanya Mateyas, Mia Dimšić, Kristina Kuzmić, četveročlani sastav „Frajle“ i Domenica Žuvela.

Za potrebe snimanja videa Tajči je čak odjenula narančastu haljinu koju je proslavila prije punih 30 godina. Osim toga, u spotu se pojavljuje i malena lutka Tajči, odjevena u narančasto, koja je također doživjela hit 90-ih godina.

Kad je prošle godine s obitelji posjetila rodni Zagreb, Tajči je za medije izjavila kako iščekuje obljetnicu izdavanja ove pjesme: „Voljela bih da se skupimo i proslavimo tih 30 godina. Ne pjesmu ili mene, nego sve što nam se dogodilo, da opet doživimo neki lijepi osjećaj.”

U spotu se također pojavljuju glazbenici s instrumentalnom pratnjom. Među njima su na gitari David Langley, potom Tony Miracle na sintesajzeru, Dan Chmielinski na bas gitari i Mario Mirković na bubnjevima. Produkciju video spota uradio je Tatjanin najstariji sin Dante Cameron.

Poslušajte i pogledajte novu izvedbu pjesme „Hajde da ludujemo“: