RADIOEMISIJE

U današnjoj emisiji ćemo vam kroz zanimljiv razgovor s Damirom Kusturom, glumcem i dramskim pedagogom, otkriti zašto je dobro djecu voditi u kazalište i kada je pravo vrijeme da dijete prvi put odvedete na predstavu.

Za vas smo također pripremili i zanimljive vijesti i preporuke, kao i još jedno izdanje rubrike „Metafore i putokazi”.

Emisiju vodila i uredila: Ivana Pekušić

Svi smo mi dolaskom na ovaj svijet od Boga pozvani raditi na izgrađivanju nebeskoga kraljevstva ovdje na zemlji i svatko na svoj način odgovara Bogu na taj poziv. A kako to čini sestra Antoneta Martić – članica Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne Sarajevo, možete poslušati u ovotjednoj emisiji Svjetlo riječi.

Osim razgovora na temu duhovnog poziva, za Vas smo i ovaj put pripremili zanimljive vijesti iz svijeta i Bosne i Hercegovine.

Emisiju vodila i uredila: Ivana Pekušić

Tema novog izdanja emisije „Svjetlo riječi” je štednja i odgovorno upravljanje financijama, o čemu razgovaramo s Almirom Salihovićem, članom tima za financijsku edukaciju Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Osim razgovora, za vas smo pripremili i preporuku za zanimljivo štivo kao i novo izdanje rubrike „Metafore i putokazi” kojom iz tjedna u tjedan hranimo vašu dušu.

Emisiju vodila i uredila: Ivana Pekušić

U novom izdanju emisije „Svjetlo riječi” razgovaramo s jednim od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kipara mlađe generacije, akademskim kiparom Ilijom Skočibušićem. Osim razgovora, poslušajte i aktualne vijesti iz Bosne i Hercegovine i opustite se uz lijepe misli koje i ovoga puta s vama dijelimo u rubrici „Metafore i putokazi”.

Emisiju vodila i uredila: Ivana Pekušić

U prvom izdanju emisije „Svjetlo riječi” s vama dijelimo razmišljanja o prolaznosti ovozemaljskoga života i vječnosti, a u promišljanju o shvaćanju pojma vječnosti i našem putu prema njoj, pridružio nam se fra Vili Radman, glavni urednik revije Svjetlo riječi. Razgovor o ovoj temi te neke zanimljivosti iz Bosne i Hercegovine i svijeta, poslušajte u prvom izdanju naše emisije.

Emisiju vodila i uredila: Ivana Pekušić

U novom izdanju emisije „Bosna Srebrena” ugostili smo Vehida Hajdukovića s kojim smo razgovarali o životu slijepih i slabovidnih osoba u Bosni i Hercegovini. S kojim problemima se osobe sa invaliditetom svakodnevno susreću, koja prava su im zagarantirana i koliko se ona poštuju – poslušajte u emisiji.

Emisiju vodila: Ivana Pekušić. Uredila: Monika Galić.

Motivirani obilježavanjem Dana Europe 9. svibnja, za novi broj revije Svjetlo riječi odabrali smo temu „Europska unija. Bez svog pravog identiteta”. Poslušajte emisiju u kojoj vam predstavljamo samo dio zanimljivog sadržaja svibanjskog izdanja revije.

Emisiju vodila i uredila: Monika Galić

U ovotjednoj emisiji ugostili smo prof. dr. Dalibora Balliana s kojim smo razgovarali o problemu ekološkog duga kao posljedice negativnog djelovanja čovjeka u prirodi. Što je to ekološki dug i kako nastaje, poslušajte u emisiji.

Emisiju vodila i uredila: Monika Galić

Novo izdanje radijske emisije Bosna Srebrena posvetili smo najvećoj kršćanskoj svetkovini – Uskrsu. Uskrsnu čestitku slušateljima je uputio fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a o Isusovu uskrsnuću razgovarali smo s fra Vjekom Eduardom Tomićem, doktorom dogmatske teologije i župnikom župe sv. Ilije proroka u Novom Šeheru.

Emisiju vodila i uredila: Monika Galić

Dragi slušatelji, u ovotjednom izdanju emisije Bosna Srebrena poslušajte što se sve od raznovrsnog i bogatog sadržaja nalazi unutar korica travanjskoga izdanja franjevačke revije „Svjetlo riječi”, posvećene najvećoj kršćanskoj svetkovini Uskrsu.

Emisiju uredila: Monika Galić. Vodila: Rafaela Obučić.

 

Stranice