Objavljeno:
25. 06. 2019. 09:30

Svaki sportaš vrlo dobro zna koliko treba uložiti truda tijekom priprema za sezonu trčanja. Nakon mnogo sati treninga i predanosti slijedi kvalifikacija za državno prvenstvo što predstavlja jednu od najvažnijih utrka.

Ipak, studentica Samantha Wallenstrom iz Kalifornije ugrozila je svoju životnu utrku zaustavivši se kako bi pomogla svojoj suparnici. Naime, tijekom utrke koja se održavala na vrlo mokrom terenu koji je otežavao natjecanje, Rayn Stanziano iz Concorda je pala, te se Wallenstrom našla na vodećoj poziciji.

„Bila sam zbunjena jer u trenutku pada Rayn uopće nije izgledala kao da posustaje pa sam protrčala pored nje, a onda sam se okrenula i pomislila: 'Ne, sigurno se trebam vratiti i pomoći joj'”, objasnila je Wallenstrom za The Mercury News. U tipičnom sportskom stilu, Wallenstrom se zaustavila kako bi pružila ruku pomoći svojoj paloj prijateljici prije nego je završila utrka, a Stanziano se našla na drugom mjestu zahvaljujući Samanthinoj sportskoj sposobnosti, te su se tako obje djevojke kvalificirale na državno prvenstvo.

Tjedan dana nakon pada mladi sportaši su se vratili na stazu spremni za natjecanje u državnom prvenstvu tijekom kojega je Wallenstrom s početnoga trećega mjesta došla do pobjedničkoga postigavši novi rezultat u dvije minute i 8,78 sekundi.

Nakon ove vrijedne pobjede, Samantha Wallenstrom je osvojila ne samo medalju, nego i nagradu Kalifornijske međunarodne federacije. No, više od svega, ova mlada djevojka i sportašica dokazala je kako razumije pravo značenje sportskog duha.

Izvor:
Svjetlo riječi