Ukoliko nemate ideju što biste pripremili za današnji ručak, donosimo vam recept iz kuharice s. Anđelke.
Potrebni sastojci:
6-8 crvenih paprika roga
1 kg krumpira
1 manja glavica crvenoga luka
1 mrkva
1 manji korijen celera
100 g kiseloga vrhnja
100 g slatkoga vrhnja za kuhanje
sol, vegeta, papar
maslac ili ulje za prženje
Priprema: Paprike operite i odstranite im peteljke zajedno sa sjemenkama pazeći da paprike ostanu cijele. Krumpir i sve drugo povrće ogulite i operite. Luk izrežite na kockice, a krumpir, mrkvu i celer izribajte na krupni ribež. U malo široj šerpi zagrijte maslac i najprije pržite luk dok ne pođe žutiti. U luk dodajte mrkvu i celer, kratko pržite, a potom dodajte, krumpir i začine po želji. Sve zajedno još nekoliko minuta miješajte na peći, samo toliko da se svi sastojci ravnomjerno izmiješaju i sjedine.
Skinite s peći i tom smjesom napunite paprike. Pripremljene paprike stavite u vatrostalnu zdjelu ili odgovarajući lim. Ispod paprika nalijte malo vode i poklopite. Pećnicu ugrijte na 200 °C i stavite ih u vruću pećnicu da se pod poklopcem peku oko pola sata. Kada je krumpir već pečen skinite poklopac i nastavite peći dok paprike ne porumene. Slatko i kiselo vrhnje izmiješajte s malo soli i vegete. Kad su paprike već pečene smanjite temperaturu pa ih prelijte vrhnjem i ostavite u pećnici još nekoliko minuta. Poslužite ih dok su tople uz zelenu salatu ili uz salatu od sviježega kupusa.