Objavljeno:
16. 05. 2017. 10:30

U studenom 2016. poznati talijanski pjevač Andrea Bocelli objavio je album Romanza. Izdanje uz 20. obljetnicu. Prvotno je ovaj album objavljen 1997. godine i prodan je u više od 12 milijuna primjeraka diljem svijeta. Na tom je albumu i pjesma Con te partirò, koja je do danas njegova najpoznatija pjesma. Njegov najnoviji, kompilacijski album Romanza, uključuje i dvojezični duet na talijanskom i engleskom s pjevačicom Sarah Brightman, naslovljen Time to Say Goodbye.

Uz 20. obljetnicu prvotnog objavljivanja, Bocelli je objavio šest verzija ove pjesme: prva pjesma albuma njegova je originalna verzija, a za posljednju pjesmu albuma odabrao je izvedbu povjerio Umjetničkom orkestru Pétera Pejtsika iz Budimpešte i dječjem zboru Kraljevskoga kazališta (Teatro Regio) iz Torina, a novi aranžman načinio je Gabriele Roberto.

O novom albumu autor Andrea Bocelli kazao je: „Za mene je Romanza najbolji album i prije svega kompendij moje osobne povijesti i povijesti kao umjetnika. To je dio moga srca koje, po čudu glazbe, mogu podijeliti sa svijetom.”

Poslušajte kako zvuče glasovi Kraljevskoga teatra uz zvuke Umjetničkoga orkestra:

Izvor:
Aleteia/SR