Objavljeno:
17. 06. 2019. 10:30

Kako ulazimo u razdoblje godine u kojemu su česte prometne nesreće, ovaj bar nagrađuje posjetitelje koji ih žele spriječiti.

Kako temperature počinju rasti, tako se povećava i količina tekućine koju unosimo u svoj organizam. Dok mnogi posežu za osvježavajućom limunadom na toplom ljetnom danu, drugi ipak biraju nešto jače. Iako je dokazano kako u božićnom razdoblju ima puno više vozača pod utjecajem alkohola, statistike pokazuju sličnu situaciju i u ljetnim mjesecima. Zapravo je razdoblje između američkoga Dana sjećanja i Dana rada poznato kao 100 najsmrtonosnijih dana za mlade na cesti.

Svaki roditelji nastoji u svojoj djeci probuditi svijest o važnosti dobroga prometnoga ponašanja, ali je i vrlo inspirativno vidjeti kako neke ustanove odlučuju doprinositi tomu. Jedan takav primjer je The Union bar u Geringu, u Nebraski koji ne samo da je svojim posjetiteljima omogućio besplatan parking tijekom noći, nego ih i nagrađuje.

Jedan takav slučaj zabilježio je Austin Martin kada je odlučio parkirati svoj kamion na barskom parkingu te pozvao svoju suprugu Janelle da dođe po njega. Janelle Martin je na svom facebook profilu objavila kako je njezin suprug bio oduševljen kada se sutradan vratio na parking te na prozorskom staklu vidio poruku vlasnika bara koji mu zahvaljuju što nije vozio nakon što je pio alkohol.

Naime, vlasnici bara velikodušno poklone jedan obrok onima koji se sljedeći dan vrate po svoj automobil. „To je hamburger koji košta sedam dolara, ali ako je netko time izbjegao zatvor ili smrt, onda je to uistinu vrijedno učiniti”, poručili su vlasnici Scott i Carla Swanson.

Swansonovi se nadaju kako će ova inicijativa učiniti njihovu zajednicu sigurnijom, a već su se na to odlučili i drugi barovi među kojima je jedan u Ohiu, a drugi u Kanadi. Oni su za svoje posjetitelje koji ostave automobil parkiran tijekom noći osigurali kupone.

Ohrabrujuće je vidjeti kako ove ustanove prave pozitivne korake kako bi doprinijele sigurnosti svojih posjetitelja, ali i drugih sudionika u prometu. Budući da vrijeme postaje sve toplije, svakako potaknite druge da voze oprezno, piju odgovorno i ostanu sigurni. Sretan put!

Izvor:
Svjetlo riječi