Objavljeno:
20. 11. 2020. 10:45

Na izlazu iz katedrale stajala je mlada žena u marami, troje male djece i njezin suprug s prevoditeljem. Držali su veliki buket cvijeća.

Europu je nedavno potreslo nekoliko islamističkih napada. Sada, nakon Mise, jedna muslimanska obitelj biskupu Ansgaru Puffu poklanja cvijeće da se kao vjernici ispričaju za napade.

Prošle nedjelje na Svjetski dan siromašnih pomoćni biskup Kölna, Ansgar Puff, slavio je Misu u kölnskoj katedrali, a priču prenosi portal Fratellanza umana. „Ogromno iznenađenje dočekalo me je nakon Mise”, rekao je Puff u videu na kölnskom mrežnom portalu domradio.de u utorak, a prenosi laudato.hr.

Otac, majka i troje djece poklonili su mu veliki buket bijelih ruža. Na izlazu iz katedrale stajala je mlada žena u marami, troje male djece i njezin suprug s prevoditeljem. Držali su veliki buket cvijeća. „Mi smo muslimani i željeli bismo se ispričati kršćanima za napad u Beču i za ubojstvo kršćana u crkvi u Nici”, kazala je obitelj zbunjenom biskupu. 

Obitelj želi poručiti kršćanima da se mnogi muslimani ne slažu s takvim terorističkim napadima, mrze nasilje i tuguju zajedno s kršćanima.

U razgovoru s biskupom pojasnili su da su kao obitelj morali pobjeći iz Turske iz političkih razloga. Pronašli su azil u Njemačkoj. Biskup Puff cvijeće je potom stavio ispred slike Blažene Djevice Marije znajući da je Ona vrlo cijenjena i u islamu, donosi portal laudato.hr.

Izvor:
Svjetlo riječi