Objavljeno:
02. 09. 2020. 11:00

U vremenu pandemije koronavirusa tijekom koje svijet pokušava na različite načine kontrolirati situaciju i zaštiti stanovništvo, a posebno one najranjivije, 107-godišnja Anna Del Priore uspjela je pobijediti ovaj virus. A nije bilo prvi put da je uspjela u borbi protiv teške bolesti.

Naime, još kao djevojka Anna se zarazila španjolskom gripom koju je preboljela, a 100 godina kasnije nije ju poštedio ni koronavirus s kojim se izborila ovoga ljeta. Njezina 66-godišnja unuka Darlene Jasime bila je uvjerena kako će ovoga puta podleći bolesti, ali Bog i Anna su imali druge planove.

„Bila sam iznenađena kada su je iz bolnice otpustili zdravu, ali, s druge strane, to je ona. Ne dopušta da je išta u životu sruši. Iskusila je španjolsku gripu i preboljela je. Voli život i nije dopustila da koronavirus označi njezin kraj”, izjavila je Annina unuka Darlene.

Anna Del Priore bila je krojačica odrasla u Brooklynu sa svojom obitelji – roditeljima i petero braće i sestara. U rodnome mjestu je upoznala supruga Franka koji se profesionalno bavio plesom. Par je potom godine proveo uživajući i baveći se plesom. Čak i nakon Frankove smrti, Anna je do svoga stotog rođendana svakodnevno hodala barem kilometar i družila se s prijateljima.

„Ona ne razmišlja o svojim godinama, nego jednostavno uživa u svakom danu. Voli ples i glazbu. Još i danas kad čuje glazbu noga joj sama počne davati ritam. Moja baka se ne zamara sitnicama i stalno nam savjetuje kako trebamo živjeti i uživati u svome životu”, podijelila je njezina unuka.

Čini se kako Annina radost djeluje kao lijek koji se prenosi na cijelu obitelj, a ne smije se zanemariti ni činjenica da je njezina 105-godišnja sestra također preživjela obje pandemije.

Mnogi će se zapitati kako je ova radosna starica uspjela pobijediti razorne viruse? Sigurno je da u tomu velikoga udjela ima njezin pogled na život kao i načelo prema kojemu je i sama živjela: „Budi dobar prema drugima, druži se s prijateljima, budi iskren, voli Boga”, a onda je dodala: „jedem puno ljute paprike i vjerujem da je i ona tomu doprinijela.”

Izvor:
Svjetlo riječi