Početna stranica » Korizmeni koncerti

Korizmeni koncerti

751 pregleda

Vrijeme je korizme i ukoliko svoj duhovni put kroz ovo vrijeme priprave želite obogatiti glazbom, koncerti koje najavljujemo su prava prilika za to

Pripremite se da budete nadahnuti glazbom koja će vas podsjetiti na važnost introspekcije, suosjećanja i zajedništva i prisustvujte korizmenim koncertima zbora „Laudate Dominum” i Etno skupine „Čuvarice”.

Korizmeni koncert u sklopu ciklusa „KoncertiDA”

U sklopu drugog ciklusa „KoncertiDA” kojega organizira župa Presvetog Trojstva, u Novom Sarajevu, 7. ožujka u 19h, održat će se „Korizmeni koncert” na kojemu će nastupiti zbor „Laudate Dominum”.

Bit će to ujedno šesti koncert iz ove sezone KoncertiDA koji će biti prilagođen korizmenom vremenu te će izvođači izvesti neke od najpoznatijih pjesama vezanih uz pripravu za Uskrs. Sve to pod dirigentskom palicom Nikole Sabljića uz orguljsku pratnju fra Ivana Pilića. 

Korizmeni koncerti Etno skupine „Čuvarice”

Tijekom mjeseca ožujka, Etno skupina „Čuvarice” održat će korizmene koncerte u nekoliko bh. gradova. Koncert naziva „Prosti, moj Bože” nosi ime po pjesmi koju izvode, a koja govori o biti korizme – kajanju i molbi za oprost s pouzdanjem u Božje milosrđe.

Program koncerta sadržava neke od najljepših korizmenih pjesama (Gospin plač, Milosti je čas, Ja se kajem, Cjelivat ću, Bože moj – Ps 22, Gdje je ljubav prijateljstvo, Puče moj, Čuj stvoritelju milostiv, Usta moja, Prosti moj Bože) koje naglašavaju snagu i poziv na obraćenje te izmirenje s Bogom i čovjekom.

Koncerti će biti održani po sljedećem rasporedu:

1. ožujka na Kupresu u crkvi Svete obitelji (nakon Puta križa i mise)

6. ožujka u Vitezu u crkvi Svetog Juraja (nakon mise u 17h)

10. ožujka u Mostaru u crkvi Svetog Mateja (u 19h)

13. ožujka u Sarajevu u katedrali Srca Isusova (u 18,30h)

20. ožujka u Prozoru u crkvi Presvetog Srca Isusova (nakon mise u 17h)

Zbor Laudate Dominum nastao je u listopadu 2020. spontanim okupljanjem u crkvi Sv. Kate u Ljubuškom. Druženja i pjevanje svetih misa subotom u spomenutoj crkvi prerasla su u probe, a prvi nastup imali su u svibnju 2021., u Vitini. Zbor okuplja članove iz župa u Hercegovini: Humac (Sv. Antun Padovanski), Studenci (Presveto Srce Isusovo), Veljaci (Sv. Ilija), Čerin (Sv. Stjepan Prvomučenik), Vitina (Sv. Paškal Bajlonski), Mostar (katedralna župa Marije Majke Crkve), Klobuk (Sv. Marko), Polog (Uznesenje BDM-a).

Etno skupina „Čuvarice” osnovana je 2011. godine i okuplja ljubiteljice glazbene baštine ramskoga kraja. Svoj prvi album „Mojoj Rami” snimile su 2014. godine, a drugi album naziva „Tragom prošlosti” objavile su 2023. godine.

Dobrodošli!