Svijet i čovjek s gledišta Biblije

Božo Lujić

Nakladnik:

Svjetlo riječi

ISBN:

978-9958-24-050-8

Godina izdanja:

2016.

Uvez:

meki

Broj stranica:

355

Dimenzije:

20,5 x 14,5 cm

Jezik:

hrvatski

Jezik izvornika:

Prevoditelj:

Cijena:

25,00 KM

Naruči telefonom:

+387/33 726 200
Opis:

Ova će knjiga biti obogaćenje za sve koji ju budu imali prilike čitati: za studente i profesore, teologe i laike, učitelje i vjeroučitelje, za teološki obrazovane i neobrazovane, vjernike i nevjernike, za sve koji žele bolje upoznati našu svetu knjigu: Bibliju – kao Riječ Božju nama ljudima.

Obrađene teme u knjizi zadiru duboko u područje čovjekove antropologije, ali i u područje njegova svijeta kao prirodnoga konteksta cjelokupne čovjekove egzistencije. Teme obuhvaćaju život u njegovoj slojevitosti i širini i nude poruku utemeljenu na Božjoj riječi koja prelazi granice pojedinoga povijesnoga trenutka i nosi značajke univerzalnosti.

Autorovi ogledi žele dakle s gledišta Biblije iščitati i zaintrigirati čovjeka u svijetu, prije svega kršćane, da budu ljudi mira i pomirenja, ako su Isusovi učenici ili to tek žele biti.

Biografija pisca:

Božo Lujić rođen je 1946. u Osječku kod Odžaka (BiH). Član je Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Filozofsko-teološki studij završio je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, poslijediplomski studij na Teološkoj fakulteti u Ljubljani, gdje je i doktorirao disertacijom Iskustvo Boga u Jeremijinoj knjizi (1982.). Posebne biblijske studije nastavio je na Papinskom biblijskom institutu u Rimu gdje postiže licencijat biblijskih znanosti (1989,), a potom kraći studij i na Franjevačkom biblijskom institutu u Jeruzalemu. Studirao je i stekao diplomu njemačkoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (1984.). 

Autor je knjiga Život je divna pjesma (Sarajevo, 1971.), Iskustvo Boga i čovjeka u Jeremijinoj knjizi (Zagreb, 1985.), Božji tragovi. Biblijska mjesta i događaji (Livno, 1996.), Biblijska promišljanja sadašnjega trenutka (Zagreb, 1998.), POvratak u slobodu ljubavi (Zagreb, 2000.), Iskre ljubavi iz evanđelja (Zagreb 2001.), Drugi - mogućnost ljubavi (Zagreb, 2003.), Starozavjetni proroci (Zagreb, 2004.), Isusova otvorena antropologija (Zagreb, 2005.), Kratki uvod u novozavjetnu poruku (Zagreb, 2006.), Boja vladavina kao svijet novoga čovjeka. Biblijska teologija Novoga zavjeta (Zagreb, 2010.), starozavjetni proroci, II. prerađeno i prošireno izdanje (Zagreb, 2010.), Vjera u Boga uvijek novih mogućnosti. Pretpostavke za bibijsku teologiju Novoga zavjeta (Zagreb, 2014.), Odjeci iz zavičaja duše (Sarajevo, 2014.), Naviještati Boga milosrđa u današnjem vremenu (Zagreb, 2015.), Tragovima biblijskih prostora i događaja (Zagreb, 2016.), Svijet i čovjek s gledišta Biblije (Sarajevo, 2016.), kao i brojnih članaka i studija u raznim časopisima i novinama. Bio je sudionik na više domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova. 

Osobito područje njegova teološkoga zanimanja su proroci i Božja vladavina kao teološko središte života i djelovanja Isusa Krista. Profesor je biblijskih znanosti na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu i na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Vaša košarica je prazna.
JOŠ IZ KATEGORIJE: Religija i društvo