Pedagoške mrvice

Snježana Šušnjara

Nakladnik:

Svjetlo riječi

ISBN:

978-9958-24-060-7

Godina izdanja:

2017.

Uvez:

meki

Broj stranica:

191

Dimenzije:

20 x 13,5

Jezik:

hrvatski

Jezik izvornika:

Prevoditelj:

Cijena:

15,00 KM

Naruči telefonom:

+387/33 726 200
Opis:

Čemu služi roditelj? Što je cilj odgoja? Kakve su smjernice potrebne da bi se postalo dobar roditelj, odgojitelj, učitelj? Sve su to pitanja koja se postavljaju u ovoj knjizi ali se pokušavaju i iznaći rješenja. Ovo je jedno zanimljivo i nadasve nadahnjujuće djelo. Autorica nije samo vrsna stručnjakinja u pedagogiji, nego vješta i nadarena spisateljica pa su osvrti na različite teme o kojima piše ne samo stručni već i zanimljivi literarni radovi. Ova knjiga se čita u dahu. Može poslužiti kao svojevrsni priručnik koji treba imati u svojoj knjižnici, na dohvat ruke, priručnik koji u trebu ponudi odgovor, ili potakne na razmišljanje o temama, aktualnim ali i svevremenskim.

Iz predgovora

Biografija pisca:

SNJEŽANA ŠUŠNJARA je izvanredna profesorica na Odsjeku za pedagogiju, Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu. Završila je Pedagošku akademiju i Filozofski fakultet u Sarajevu. Poslijediplomski studij iz povijesti završila je u Budimpešti (CEU – Srednjoeuropsko sveučilište). Poslijediplomski studij iz pedagoških znanosti pohađala je na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Sarajevu i Sveučilištu Joensuu u Finskoj. Doktorsku disertaciju iz pedagoških znanosti obranila je na Sveučilištu Joensuu u Finskoj.
Izlagala je i sudjelovala na brojnim međunarodnim konferencijama vezanim za povijesne teme, vojnu tematiku, ljudska prava, sociološko-antropološka istraživanja, pedagoško-psihološka ispitivanja, te gender problematiku (Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Engleska, Francuska, Švicarska, Poljska, Češka, Slovačka, Italija, Litva, Finska, Bosna i Hercegovina, SAD). Istraživački i nastavni interesi vezani su joj za povijest pedagogije i školstva, specijalnu pedagogiju, metodiku odgojnog rada i savjetodavni rad, temeljna nastavna umijeća, komunikaciju u nastavi i dr. Objavila je dvije knjige iz područja povijesti pedagogije i školstva i specijalne pedagogije; autorica je brojnih znanstvenih i stručnih članaka, te sudionica mnogih međunarodnih znanstvenih skupova. Suradnica je Svjetla riječi od 2013. godine.

Vaša košarica je prazna.
JOŠ IZ KATEGORIJE: Odgoj