Naši razgovori. Izbor intervjua Svjetla riječi 1983. - 2013.

Drago Bojić (ur.)

Nakladnik:

Svjetlo riječi

ISBN:

978-9958-24-023-2

Godina izdanja:

2013.

Uvez:

meki

Broj stranica:

559

Dimenzije:

21 x 14 cm

Jezik:

hrvatski

Jezik izvornika:

Prevoditelj:

Cijena:

25,00 KM

Naruči telefonom:

+387/33 726 200
Opis:

Knjiga Naši razgovoriIzbor intervjua Svjetla riječi od 1983. do 2013. godine posvećena je tridesetoj obljetnici lista. Prije pet godina, uz 25. godišnjicu Svjetla riječi, ondašnje uredništvo je objavilo tri knjige – Priprava puta i Naše jedino vrijeme (izbor članaka i kolumni) i Malena mjesta srca moga (izbor reportaža). Izbor intervjua Svjetla riječi četvrta je po redu u ovom nizu.

U ovoj knjizi je donesen samo jedan dio tih razgovora koji su podijeljeni na tri rubrike – vjera, društvo i kultura, što je i osnovni tematski koncept lista. Njihov kronološki poredak govori o naglascima i temama određenog razdoblja, ali i temama koje su tada bile dominantne. Tako su vrijeme osamdesetih godina obilježili intervjui koji su se bavili odnosom Crk­ve i socijalističkog (komunističkog) društva, teologijom oslobođenja i franjevačkom karizmom. Brojevi Svjetla riječi ratnog i poratnog vremena donose intervjue u kojima se problematizira rat na prostorima bivše Jugoslavije, pogubnosti i zlo nacionalističkih ideologija, moguća rješenja za nadvladavanje konflikata i organizacija države Bosne i Hercegovine. Posljednjih deset godina obilježavaju intervjui s akterima bosansko-hercegovačke i postjugoslavenske društvene, kulturne i političke scene, a u odnosu na prethodne godine, zastupljeniji su teolozi (domaći i strani) ali i poznati filozofi, sociolozi, umjetnici i kulturni radnici.

Ova knjiga sadrži i Dodatak u kome je donesen i izbor intervjua s "običnim" ljudima – čitateljima Svjetla riječi. Na zadnjim stranicama knjige donesen je i kronološki popis svih intervjua objavljenih u Svjetlu riječi.

Biografija pisca:
Vaša košarica je prazna.