Kalendar sv. Ante 2018

Nakladnik:

Svjetlo riječi

ISBN:

Godina izdanja:

2017.

Uvez:

meki

Broj stranica:

273

Dimenzije:

23 x 16 cm

Jezik:

hrvatski

Jezik izvornika:

Prevoditelj:

Cijena:

15,00 KM

Naruči telefonom:

+387/33 726 200
Opis:

Središnja tema ovogodišnjeg Kalendara sv. Ante su Glavne istine naše vjere, koje su objasnili profesori dogmatike na katoličkim teologijama. Kroz njihova tumačenja, kršćanske vjerske istine u koje su dužni vjerovati svi članovi Crkve, zablistat će vam u novom svjetlu i istini. U rubrici Franjevaštvo donosimo vam reportažu o Svetištu sv. Ante u albanskom Ljaču i tumačenje „Franjine” pjesme za mir kao falsifikata suvremene duhovnosti. U Pučkoj pobožnosti pratimo tijek dječjih igara kroz prošlost, sabiremo njihove pjesme i molitve, a Blaženu Djevicu Mariju častimo tematizirajući marijanske pučke pjesme. 
Naši ljudi i krajevi vrijedan su izvor povijesnog i kulturnog blaga, pa vam preporučujemo iscrpnu reportažu o župama Obri, Žitače-Podhum i Solakova Kula u slivu rijeke Neretvice te o kreševskom selu Vranci. Nismo zaboravili ni osobe s poteškoćama u razvoju, pa smo posjetili obitelj Bojić iz župe Kraljeva Sutjeska i zabilježili njihovu priču.
O Bibliji pišu izvrsni bibličari fra Darko Tepert i Darko Tomašević, a od ostalih priloga ističemo značajne obljetnice Bosne Srebrene. Izdvajamo tekstove o fra Anđelu Zvjezdoviću, fra Ivanu Franji Jukiću, fra Josipu Markušiću, fra Vitomiru Jeličiću, fra Vjeki Ćuriću, a nismo zaboravili ni 520. obljetnicu smrti kraljice Katarine. Uz 35. obljetnicu postojanja franjevačke revije Svjetlo riječi podsjećamo vas da Svjetlo budi život i iskreno pozivamo i potičemo da postanete i ostanete dijelom, ne samo revije, nego ovog životnog projekta izgradnje mira i dobra.
 

Biografija pisca:
Vaša košarica je prazna.