Beskrajna blizina Božje riječi: propovijedi i meditacije za liturgijsku godinu B

Marko Semren

Nakladnik:

Svjetlo riječi

ISBN:

978-9958-24-080-5

Godina izdanja:

2021

Uvez:

meki

Broj stranica:

312

Dimenzije:

142x200mm

Jezik:

hrvatski

Jezik izvornika:

Prevoditelj:

Cijena:

20,00 KM

Naruči telefonom:

+387/33 726 200
Opis:

Nakon što je objavljena zbirka propovijedi i meditacija za liturgijsku godinu A s naslovom „Susret u riječi”, biskup fra Marko Semren u nakladi Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi izdao je novu zbirku propovijedi i meditacija za liturgijsku godinu B.

Beskrajna blizina Božje Riječi naslov je nove knjige koja ostaje otvorena onima koji je žele čitati i iz nje crpsti snagu za život. Naviještati Radosnu vijest Isusa Krista i otkrivati lice milosrdnoga Boga u današnjem svijetu znači pokušati biblijsku poruku približiti ljudima današnjice. Ova knjiga želi biti od pomoći svima koji navještaju evanđelje kao i onima kojima se to evanđelje naviješta.

Knjiga je podijeljena na uvod, Božićni ciklus liturgijske godine, Vazmeni ciklus, vrijeme kroz godinu, te Gospodnje blagdane i svetkovine i slavlja Blažene Djevice Marije. Ovaj bogati rukovet misli i razmatranja zasigurno će obogatiti svakoga tko želi upoznati Boga kroz njegovu Riječ te istu širiti svijetom primjerom vlastitoga života.

Biografija pisca:
Mons. fra Marko Semren (Bila kraj Livna, 9. IV. 1954), teolog i biskup. Osnovnu je školu pohađao u Biloj, Guberu i Livnu (1961- 1969), Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom (1969-1973), novicijat na Humcu kraj Ljubuškoga (1973-1974), a filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu (1975-1981). Bio je predsjednik studentskoga zbora Jukić i član uredništva časopisa Jukić. Nakon završenoga poslijediplomskoga studija teologije (specijalizacija iz duhovne teologije) magistrirao je u Rimu na Antonianumu 1985, gdje je sljedeće godine doktorirao iz istoga područja obranivši disertaciju pod naslovom Il francescanesimo vissuto nelle regioni croate di Bosnia ed Erzegovina (fino al 1517). U Franjevačkoj provinciji Bosne Srebrene obavljao je odgojne i nastavne službe (profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu od 1985). Sudjelovao je na mnogim znanstvenim i pastoralnim skupovima te objavio velik broj radova u periodičnim publikacijama.
Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 15. VII. 2010. banjolučkim pomoćnim biskupom, dodijelivši mu naslovnu biskupiju Abaradira (u današnjem Tunisu). Za biskupa je posvećen 18. rujna iste godine. Predsjednik je Vijeća za obitelj, Vijeća za laike i Odbora za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te član Komisije za nauk vjere BK BiH.
Vaša košarica je prazna.