Berba rose

Mirko Popović

Nakladnik:

Svjetlo riječi

ISBN:

9958-741-11-3

Godina izdanja:

2001.

Uvez:

meki

Broj stranica:

80

Dimenzije:

20 x 12,5 cm

Jezik:

hrvatski

Jezik izvornika:

Prevoditelj:

Cijena:

10,00 KM

Naruči telefonom:

+387/33 726 200
Opis:

Karakteristične odlike ove knjige su: suspregnut urbani pjev, precizna metaforska shema i inspirativna vrela koja nisu jednolična, već se pozicioniraju daleko od lirski srceparajućeg ka osjećanju svijeta kao kozmosa žudnje... knjiga od svog više nego poetičnog naslovlja grana se takovom simetrijom u odnosu na prijesan život da je nemoguće ne povući crtu-vododjelnicu između tananog osjećanja za MIR i DOBRO i onoga što je evidentna oponencija ovakvu životodajnom krugovlju SNA. Sa osjećanjem mjere ovaj se stihozbor nameće kao potencijalnost u suvremenom osjetu neprolaza... - Gradimir Gojer.

Biografija pisca:

Mirko Popović je rođen u Slivnu Ravnom, općina Metković, Republika Hrvatska 1944. godine, gdje je završio osmogodišnju školu. Srednje i više obrazovanje stekao u Sarajevu. Za vrijeme studija objavljivao poeziju u časopisima: Naši dani, Odjek, Lica, Zadrugar, Književne novine, na Radio Sarajevu i dr.

Poslije rata objavljuje prozu i poeziju u bosanskohercegovačkim i hrvatskim časopisima i revijama: Svijet, Behar, Stećak, Kalendar sv. Ante, Svjetlo riječi, Hrvatska misao, Zadarska revija, Marulić.

Godine 2000. objavio knjigu proze Tamno sunce u izdanju sarajevske izdavačke kuće Svjetlost.

U rukopisu ima knjigu novela, a u pripremi roman. 

Živi i radi u Sarajevu.

Vaša košarica je prazna.
JOŠ IZ KATEGORIJE: Romani i poezija