Marketing

Franjevački medijski centar Svjetlo riječi nudi Vam mogućnost oglašavanja na našem portalu i unutar revije Svjetlo riječi.

Naša revija se distribuira u BiH, Hrvatskoj, zapadnoeuropskim zemljama, Americi i Australiji te se po sudu mnogih Svjetlo riječi u proteklim desetljećima profiliralo u jednu od, sadržajem i grafičkim uređenjem, najkvalitetnijih revija koje izlaze na našim prostorima.

Svjetlo riječi portal (2013) i reviju (1983) pokrenuli su bosanski franjevci u kojemu se dotiču stručno i temeljito pitanja vjere, društva i kulture. Zbog svoga sadržaja i tema o kojima pišemo rado smo čitani i među ljudima drugih svjetonazora i vjeroispovijesti.

Brojnost i raznolikost naših čitatelja zadnjih je godina privukla pažnju i interes mnogih gospodarstvenika koji se oglašavaju u našoj reviji. Stoga vjerujemo da su stranice Svjetla riječi dobar prostor i za oglašavanje, ali i dobar put do novih korisnika usluga.

Svojim oglašavanjem pomažete i izdavačke projekte Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Kontaktirajte nas:

marketing@svjetlorijeci.ba

uprava@svjetlorijeci.ba

Ili nas pozovite: 
Tel: +387 (0)33-72-62-00
Fax: +387 (0)33-81-22-47

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Ekološko obraćenje - Naš odgovor na Božji dar

Najave

  • Ne postoji nijedna najava!

Na današnji dan

Fra Lovro Šitović

(Ljubuški, 1682. – Šibenik 26. II. 1729). Rođen je u muslimanskoj obitelji i bilo mu je ime Hasan. U vrijeme austrijsko-turskoga rata (1690) njegova je oca, ljubuškog kapetana, zarobio je harambaša Šimun Talajić, a ovaj je ostavio sina kao jamstvo dok on ne skupi otkupninu za sebe. Odveo je sina nakon što je isplatio otkupninu. Međutim, dječak je pobjegao nazad. Talajić ga je dao na školsko podučavanje franjevcima, u 17. godini su ga krstili kao Stjepana. Ušao je u franjevački red i uzeo ime fra Lovro. Studirao je u Italiji filozofiju i teologiju. Potom je predavao filozofiju u Makarskoj, a od 1715. teologiju u Šibeniku i Splitu. Objavio je latinsku gramatiku 1713, te Pisnu (Pismu) od pakla 1727.


Fra Josip Markušić

(Čepak kraj Kotor Varoša, 23. I. 1880, – Jajce, 26. II. 1968). Studirao je teologiju u Kraljevoj Sutjesci i Budimpešti. Svećenički red primio je 1904. Službovao je kao profesor u Visokom. Bio je župnik u Kotor Varošu, gvardijan u Jajcu, u samostanu Sv. Ante u Sarajevu i u Beogradu. Uz službe definitora i kustosa, triput je biran za provincijala Bosne Srebrene. Jedan je od najznačajnijih franjevaca XX. stoljeća. Pisao je priloge o općoj, kulturnoj i crkvenoj prošlosti na ovim prostorima. Napisao je i zbirku pjesama. Objavio je: Kmetovsko pitanje u Bosni i Hercegovini, Krvavi behari, Život i rad Ivana Frane Jukića i dr.


Na vrh