Knjiga Kalendar svetog Ante 2016

Knjiga Kalendar svetog Ante 2016

Kategorija: Kalendar svetog Ante i Svjetlo riječi

Cijena: 13 KM

Godina izdanja: 2015

Autor: Svjetlo riječi

Prelistajte knjigu

Naruči telefonom: 033 726 200

Opis:

Kalendar sv. Ante je pučki godišnjak s više od pola stoljeća tradicije. Namijenjen je široj publici, pisan na moderan i pristupačan način.

  • Knjiga kalendar (13 KM)
  • Dvanaestlisni (5 KM)
  • Zidni (0,50 KM)
  • Džepni kalendar (1,50 KM)

Iz ovogodišnje knjige Kalendar svetog Ante izdvajamo poglavlja koja se odnose na Osam blaženstava. U rubrici Redovništvo nalaze se tekstovi o Molitvi za mir u Asizu i o potpunom oprostu u povodu Godine milosrđa, a u rubrici Pučka pobožnost tekstovi o hrvatskim usmenim pričama i nakitu na božićnim drvcima u Usori. Tu su i redovne rubrike o obitelji, našim ljudima i krajevima, događajima iz povijesti te rubrike ObljetniceLiteratura.

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Franjevačka karizma u Bosni

Na današnji dan

Fra Bono Benić

(Čatići kraj Kaknja, oko 1708. – Sutjeska, 25. III. 1785.). U Sutjesci je stekao osnovnu i srednju izobrazbu. Studij je pohađao u Cremoni u Italiji. U Bosni Srebrenoj obavljao je pastoralne, odgojne, nastavne i upravne službe. Predavao je filozofiju u Šibeniku i Zaostrogu, bio odgojitelj u novicijatu u Sutjesci, deset godina u službi gvardijana u Sutjesci, Fojnici i Kreševu, župnika u Varešu. Službovao je u upravi Bosne Srebrene u svojstvu definitora i kustosa, a u dva maha biran je za provincijala Bosne Srebrene. U rukopisu je ostavio vrijedno djelo koje je u novije vrijeme objavljeno pod naslovom Ljetopis sutješkoga samostana.

Na vrh