Strpljenje s Bogom - Pripovijest o Zakeju danas

Strpljenje s Bogom - Pripovijest o Zakeju danas

Kategorija: Religija i društvo

Cijena: 20 KM

Godina izdanja: 2015

Autor: Tomáš Halík

Prelistajte knjigu

Naruči telefonom: 033 726 200

Opis:

Knjiga češkoga teologa Tomáša Halíka Strpljenje s Bogom nagrađena je kao najbolja teološka knjiga u Europi za 2010. godinu.

Autor je jedan od najznačajnijih teologa ateizma u postkomunističkom društvu, promicatelj vjerskih sloboda i dijaloga s nevjernicima koji se za vrijeme komunizma u Češkoj tajno zaredio za svećenika.

Halík je mišljenja kako se zrela vjera mora integrirati, ali i u sebi razraditi, te iskreno, nipošto površno i jeftino proživjeti i prevladati ona iskustva sa svijetom i s Bogom koja neki patetično označavaju kao "smrt Boga", dok drugi govore o Božjoj šutnji ili tmini vjere.

Ateistima ne poručuje kako nemaju pravo, nego samo da nemaju strpljenja te tvrdi da njihova istina nije do kraja dorečena istina.

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Sretan Uskrs

Na današnji dan

Fra Jeronim (Ivan) Mihaljević

(Golinjevo kraj Livna, 20. VI. 1835. – 26. IV. 1894.). Vršio je službu župnika u Suhom Polju (1890.-1894.) gdje je opremljen svetim sakramentima i umro od velike vrućice. Pokopan je u groblju sela Osmanlije suhopoljske župe. Fra Miroslav Džaja ističe da mu svijet hodočasti na grob i moli njegov zagovor, što znači da je umro na glasu svetosti.

Na vrh