Strpljenje s Bogom - Pripovijest o Zakeju danas

Strpljenje s Bogom - Pripovijest o Zakeju danas

Kategorija: Religija i društvo

Cijena: 20 KM

Godina izdanja: 2015

Autor: Tomáš Halík

Prelistajte knjigu

Naruči telefonom: 033 726 200

Opis:

Knjiga češkoga teologa Tomáša Halíka Strpljenje s Bogom nagrađena je kao najbolja teološka knjiga u Europi za 2010. godinu.

Autor je jedan od najznačajnijih teologa ateizma u postkomunističkom društvu, promicatelj vjerskih sloboda i dijaloga s nevjernicima koji se za vrijeme komunizma u Češkoj tajno zaredio za svećenika.

Halík je mišljenja kako se zrela vjera mora integrirati, ali i u sebi razraditi, te iskreno, nipošto površno i jeftino proživjeti i prevladati ona iskustva sa svijetom i s Bogom koja neki patetično označavaju kao "smrt Boga", dok drugi govore o Božjoj šutnji ili tmini vjere.

Ateistima ne poručuje kako nemaju pravo, nego samo da nemaju strpljenja te tvrdi da njihova istina nije do kraja dorečena istina.

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Franjevačka karizma u Bosni

Na današnji dan

Fra Bono Benić

(Čatići kraj Kaknja, oko 1708. – Sutjeska, 25. III. 1785.). U Sutjesci je stekao osnovnu i srednju izobrazbu. Studij je pohađao u Cremoni u Italiji. U Bosni Srebrenoj obavljao je pastoralne, odgojne, nastavne i upravne službe. Predavao je filozofiju u Šibeniku i Zaostrogu, bio odgojitelj u novicijatu u Sutjesci, deset godina u službi gvardijana u Sutjesci, Fojnici i Kreševu, župnika u Varešu. Službovao je u upravi Bosne Srebrene u svojstvu definitora i kustosa, a u dva maha biran je za provincijala Bosne Srebrene. U rukopisu je ostavio vrijedno djelo koje je u novije vrijeme objavljeno pod naslovom Ljetopis sutješkoga samostana.

Na vrh