Radio emisije

Korizma - priprava za Uskrs

Budući da se bliži korizmeno vrijeme, vrijeme pripreme za najveći kršćanski blagdana Uskrs, u ovotjednoj emisiji govorit ćemo o tome kako provesti korizmeno vrijeme, koji je smisao korizme i kako nam korizma može biti dar. Gost današnje emisije je fra Damir Pavić s kojim ćemo razgovarati o značaju korizme za kršćane.

Zajednica Cenacolo iz Međugorja

U ovom izdanju emisije Bosna Srebrena govorimo o Zajednici Cenacolo iz Međugorja, koja je mnogim mladim ljudima vratila osmijeh na lice i otkrila ljepotu života. Oni koji su bili odbačeni od svih, na samome dnu, gotovo mrtvi… u ovoj su zajednici pronašli smisao svoga života, iskrena prijateljstva i radost zajedništva. Zajednica Cenacolo jedna je velika obitelj gdje prihvaćena osoba može pronaći vlastito dostojanstvo, ozdravljenje rana, mir u srcu, radost života.

Život - najveći Božji dar

U novom izdanju Bosne Srebrene poslušajte Poruku uz Dan života 2017. biskupa mons. Marka Semrena, pročelnika Vijeća za obitelj BK BiH. Razgovarali smo s dr. Vericom Mišanović, pedijatricom intenzivne njege u Kliničkom centru Sarajevo.
Život je neizmjeran Božji dar, a zadaća je svakog kršćanina štititi ga od začeća do prirodne smrti.

Ekumenizam - Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

Svake godine polovicom siječnja Katolička Crkva sudjeluje u Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana. Tako je i mjesna crkva u Bosni i Hercegovini uredila molitveni program za osam dana, tijekom kojih će se na svetim misanma i u molitvama istaknuti želja i vapaj Bogu da se izmire kršćanske konfesije i da one stupe u vidljivo jedinstvo. Poslušajte ovotjednu radijsku emisiju Bosna Srebrena na temu ekumenizma.

Ekološko obraćenje - Naš odgovor na Božji dar

Za temu emisije odabrali smo pitanje ekologije, brige za prirodu i sve stvoreno i to sa teološkog aspekta. Kako se o ovom pitanju puno više priča nego konkretno radi, čini se da i nije toliko zanimljivo, a ponekad se čini i dosadnim. Međutim, činjenice govore drugačije. Davno smo prošli granicu koju naš ekosustav tolerira, tako da jednostavno nemamo više vremena za pod navodnicima filozofiranje kojim su nas indoktrinirali oni isti koji su nas doveli do ove usijane točke.

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Ekološko obraćenje - Naš odgovor na Božji dar

Najave

  • Ne postoji nijedna najava!

Na današnji dan

Fra Lovro Šitović

(Ljubuški, 1682. – Šibenik 26. II. 1729). Rođen je u muslimanskoj obitelji i bilo mu je ime Hasan. U vrijeme austrijsko-turskoga rata (1690) njegova je oca, ljubuškog kapetana, zarobio je harambaša Šimun Talajić, a ovaj je ostavio sina kao jamstvo dok on ne skupi otkupninu za sebe. Odveo je sina nakon što je isplatio otkupninu. Međutim, dječak je pobjegao nazad. Talajić ga je dao na školsko podučavanje franjevcima, u 17. godini su ga krstili kao Stjepana. Ušao je u franjevački red i uzeo ime fra Lovro. Studirao je u Italiji filozofiju i teologiju. Potom je predavao filozofiju u Makarskoj, a od 1715. teologiju u Šibeniku i Splitu. Objavio je latinsku gramatiku 1713, te Pisnu (Pismu) od pakla 1727.


Fra Josip Markušić

(Čepak kraj Kotor Varoša, 23. I. 1880, – Jajce, 26. II. 1968). Studirao je teologiju u Kraljevoj Sutjesci i Budimpešti. Svećenički red primio je 1904. Službovao je kao profesor u Visokom. Bio je župnik u Kotor Varošu, gvardijan u Jajcu, u samostanu Sv. Ante u Sarajevu i u Beogradu. Uz službe definitora i kustosa, triput je biran za provincijala Bosne Srebrene. Jedan je od najznačajnijih franjevaca XX. stoljeća. Pisao je priloge o općoj, kulturnoj i crkvenoj prošlosti na ovim prostorima. Napisao je i zbirku pjesama. Objavio je: Kmetovsko pitanje u Bosni i Hercegovini, Krvavi behari, Život i rad Ivana Frane Jukića i dr.


Na vrh