Radio emisije

Svjetski dan voda

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22.3. pod određenim motom kojim se želi naglasiti jedan od brojnih aspekata važnosti voda. Razvoj civilizacije zahtijevao je sve veće korištenje vodenih resursa što za posljedicu ima sve jače zagađivanje preko ispuštanja nepročišćenih ili nedovoljno pročišćenih otpadnih voda. O svjetskom danu voda razgovarali smo sa Ivom Miljević, asistenticom na programu Biodiverzitet i zaštićena područja u centru za životnu sredinu u Banjaluci.

Katarina Kosača Kotromanić – Kraljica mogućnosti različitoga

Može li jedna srednjovjekovna tragičarka i gubitnica, pobožna dobrotvorka i franjevačka trećoredica biti ikakva poruka danas i – kome – u zemlji koja puca po svim šavovima i čije je onodobno uništenje ova Hercegovka pravoslavnih korijena i vjerna katolkinja platila i osobnom kalvarijom prije otprilike 550 godina?
Čini se da može, a u ovotjednoj emisiji poslušajte što o tomu kažu fra Vjeko E. Tomić, povjesničar Leonard Valenta, fra Ivica Radić i Mladen Molinar.

Dan bez duhanskog dima 2017. - Novi broj Svjetla riječi

U ovotjednoj radijskoj emisiji Bosna Srebrena otkrijte što donosi novi broj Svjetla riječi za ožujak 2017. godine, posvećen ženi u Crkvi i društvu. Osim toga, uz Dan bez duhanskog dima 2017., koji se redovito obilježava na prvi dan Korizme, upitali smo pušače što oni misle o svojoj nezdravoj navici i imaju li namjeru prestati s pušenjem.
Urednik: Danijel Stanić

Žena – njezina uloga i položaj u Crkvi i društvu

U današnjoj emisiji predstavit ćemo vam novi broj revije Svjetlo riječi koji je već u rukama svojih čitatelja. Tema ožujskog broja revije je žena u Crkvi i društvu. Kroz zadnja dva stoljeća žene su se počele boriti za svoja prava i položaj u društvu, koje, da nema žena, ne bi uopće ni postojalo. Upravo iz toga razloga, u ovom broju revije i radioemisije odajemo priznanje i zahvalu svim ženama koje su najčešće istovremeno i majke, profesorice, kućanice, spremačice, liječnice, pravnice, doktorice.

Korizma - priprava za Uskrs

Budući da se bliži korizmeno vrijeme, vrijeme pripreme za najveći kršćanski blagdana Uskrs, u ovotjednoj emisiji govorit ćemo o tome kako provesti korizmeno vrijeme, koji je smisao korizme i kako nam korizma može biti dar. Gost današnje emisije je fra Damir Pavić s kojim ćemo razgovarati o značaju korizme za kršćane.
Na vrh