Objavljeno:
05. 01. 2018. 08:45
Priredila: s. Anica Jozić

Slasna i ukusna torta „Radost djeteta” zbog svoga izgleda osobito je pogodna za dječje proslave, ali i svakodnevnu zasladu. Uslast!

 

Sastojci za biskvit:

  • 5 jaja
  • 10 dag oštrog brašna
  • 10 dag šećera

Sastojci za kremu:

  • 8 dl mlijeka
  • 10 dag gustina
  • 25 dag margarina
  • 20 dag mljevenog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g Jaffa biskvita
  • 3 dl soka od naranče
  • 200 g čokolade
  • 200 g štapića
  • 100 g žele bombona

Priprema za biskvit:

Razdvojimo bjelanjke od žumanjaka, umutimo bjelanjke u čvrsti snijeg tako što dodamo šećer, žlicu po žlicu, zatim ulijevamo žumanjke i neprestano miješamo u pjenastu smjesu. Pripremljenoj masi dodajemo brašno i lagano izmiješamo žicom. Kalup za tortu obložimo papirom za pečenje, ulijemo tijesto, izravnamo ga i pečemo u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko 15 minuta. Izvadimo tortu iz pećnice, odstranimo papir i ohladimo. Hladnu tortu prežemo vodoravno, stavimo na tanjur i polijemo sokom od naranče.

Priprema kreme:

Prokuhamo mlijeko, gustin izmiješamo s vodom te smjesu lagano ulijevamo u kipuće mlijeko. Miješamo žicom sve dok se ne zgusne kao puding. Kuhanu kremu skinemo s peći i dobro ohladimo. Margarin izmiješamo u pjenastu masu, dodamo šećer, vanilin šećer, kuhanu kremu, i sve dobro sjedinimo u glatku kremu. Zatim slažemo tortu: namažemo jedan biskvit kremom, Jaffa biskvit umočimo u sok od naranče i biskvitnu stranu stavljamo na kremu. Čokoladnu stranu namažemo kremom i poklopimo s biskvitom. Biskvit ponovo namažemo kremom i složimo Jaffa biskvit. Oko torte složimo štapiće i cijelu tortu prelijemo čokoladnim preljevom. Zatim ukrasimo žele bombonima ili nečim drugim, po želji djece.

Izvor:
Svjetlo riječi