Objavljeno:
09. 11. 2017. 11:45

Tko god ima djecu uglavnom pristaje na nekoliko godina kaosa. Dobro, možda na nekoliko desetljeća. To znači bezbroj dobrih i loših stvari, ali, iznad svega, neizmjernu ljubav. No dok u životima raste iscrpljenost, vrlo je lako izgubiti ljubav iz vida, a koncentrirati se na svakodnevni stres. Nasreću, jedna iscrpljena mama, Anna Strode, dobila je od jednoga starog bračnog para savjet o privilegiju roditeljstva. A sve se svodi na sedam riječi.

Dok je sjedila u kafiću sa svojim dvogodišnjim blizancima i tromjesečnom bebom, hrabra mama Strode borila se s prolivenom kavom, jednim dječakom koji je zbog toga briznuo u plač, drugim dječakom koji je pokušao pobjeći i dojenčetom koje želi zaspati, a ne može, pa plače. U tom trenu čula je starijega gospodina kako šapuće svojoj supruzi: „To su bili najbolji dani našeg života.” Vidno potresena Anna okrenula se bračnom paru i upitala: „Zar doista?!” Njezina je reakcija bila opravdana zbog troje djece o kojima je morala brinuti. Starija gospođa jednostavno je odgovorila: „Daleko najbolji!”

Riječi koje je čula od ovoga para Annu su duboko dirnuli. Na Instagramu je podijelila svoje utiske: „Kaos oko mene odjednom više nije bio ni strašan ni frustrirajući. Samo sam htjela zaustaviti vrijeme. U tom sam trenutku shvatila da će moje bebe jednoga dana odrasti i imati vlastitu djecu. I više me neće trebati.

Strode je upamtila ove riječi. Pomogle su joj da i najteže dane prihvaća kao dar. A većina roditelja razumjet će koliko teški takvi dani znaju biti. Kad djeca divljaju, kad ste umorni od pospremanja stana, kad se osjećate samima – to je dovoljno da u očaj baci svakoga roditelja. Postoje otrcane fraze poput „uživaj u ovim danima jer vrijeme leti”, a nekomu čak i one pomažu. No koliko često čujemo od drugih da će ovi roditeljski dani biti najbolji u životu?

Poruka starijega bračnog para koju su uputili Anni i svim ostalim roditeljima jasna je: Uživajte u svakom trenutku, bez obzira koliko je naporno. A svoju djecu prihvatite kao pravi blagoslov.

Izvor:
Svjetlo riječi