Objavljeno:
03. 03. 2018. 08:00
Foto: fra Josip Mihael Matijanić
Piše: s. Anica Jozić

Zapečene punjene „lađice” od patlidžana s nadjevom od mljevenog mesa jelo je kojemu ćete se rado vraćati kad ga jednom probate. 

Sastojci:

  • 1,5 kg patlidžana
  • 500 gr mljevenog mesa
  • 150 gr ribanog sira
  • 100 gr maslaca
  • 150 gr oraha
  • 1 žličica vegete
  • 1 dl ulja

Priprema:

Patlidžane operemo, izrežemo po dužini na pola, izvadimo sredinu patlidžana i nasjeckamo sitno, polovice patlidžana potopimo u toplu vodu deset minuta. Meso kratko ispržimo na ulju, tomu dodamo patlidžane, začinimo, izmiješamo i ohladimo. Vatrostalnu zdjelu namažemo maslacem i složimo polovice patlidžana. U smjesu dodamo ribani sir i napunimo patlidžane, pospemo sjeckanim orasima i zapečemo u pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Pečene patlidžane poslužimo uz sezonsku salatu. 

Izvor:
Svjetlo riječi