Objavljeno:
15. 09. 2017. 09:00

Iz kuhinje sestre Anice donosimo recept za pohane pljeskavice. Uživajte u današnjem ručku!

Piše: Anica Jozić

 

Sastojci za smjesu:

  • 500 g mljevenoga goveđeg mesa
  • 500 g mljevenoga svinjskog mesa
  • 3 dl mineralne vode
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica paprike
  • 1 žlica vegete
  • 1 dl ulja
  • 2 jaja

 

Sastojci za pohanje i nadjev:

  • 5 jaja
  • 100 g  glatkoga brašna
  • 100 g krušnih mrvica
  • 100 g majoneze
  • 100 g tvrdoga sira
  • 150 g šunkarice
  • 4 dl ulja za prženje

 

Priprema smjese :

U zdjeli izmiješamo obje vrste mljevenoga mesa, zatim dodamo začine, jaja, vodu i ulje. Nastavimo s miješanjem sve dok se smjesa ne odvoji od zdjele. Gotovu smjesu stavimo u hladnjak dvadeset minuta. Za pripremu jedne pljeskavice uzimamo 100 g smjese i s malo ulja oblikujemo kuglice, zatim ih sve pažljivo spljoštimo u kružni oblik debljine 1 cm, stavimo ih na papir za pečenje, prekrijemo ih najlon folijom i pritisnemo daskom. Pripremimo nadjev i punimo pljeskavice. Svaki krug povaljamo u brašno, vratimo na papir i lagano namažemo majonezom. Na svaki drugi krug stavimo jednu šnitu sira, na njega šnitu salame, na salamu šnitu sira, te preklopimo s drugim krugom mesa i spojimo rubove, namočimo u jaja, zatim povaljamo u krušne mrvice i pržimo kratko s obje strane u vrućem ulju. Pečene izvadimo na tanjur i stavimo u toplu pećnicu do služenja. Možemo ih poslužiti kao samostalno jelo uz sezonsku salatu.

 

Izvor:
Svjetlo riječi