Objavljeno:
31. 10. 2018. 14:30

Punjene bundeve uvijek su dobar izbor za slasnu jesensku večeru pa isprobajte ovu povrtnu varijaciju...

Sastojci:

2 manje ili srednje velike  tikve
200 g svježeg sira 
parmezan (količina prema izboru)
150 g dimljenog sira
3 mrkve srednje veličine
3 češnja češnjaka
sol, papar

Priprema:

Bundeve prepolovite i izvadite im koštice te stavite peći na 10-15 minuta.
Naribajte mrkvu. Ako želite, mrkvu kratko popržite na tavi, no možete ju koristiti i sirovu. Usitnite češnjak.
Naribajte parmezan te narežite dimljeni sir na ploške ili trake.
Pomiješajte mrkvu i češnjak sa svježim sirom i posolite te ovim nadjevom napunite polovice tikvi koje ste u međuvremenu izvadili iz pećnice.
Preko toga stavite ploške ili trakice dimljenog sira i posipajte parmezanom te stavite peći na 200 stupnjeva dok tikva ne omekša. Dobar tek!

Izvor:
Svjetlo riječi