Download

300

Kategorija: Posebni prilozi Svjetla riječi

Posebni prilog Svjetla riječi (ožujak 2008) uz 300. broj revije. Tekstovi: Publicistika bosanskih franjevaca; Počeci vjerskog lista Svjetlo riječi; Za evanđeosku slobodu; Iz Bosne, ipak, nešto dobro; Bila je čast pisati za Svjetlo riječi; Pozitivni izazov; Slušati čitatelje; Više od novine; Prosvjetiteljski vid Svjetla riječi; Naša starina.

Download (Veličina datoteke: 1.97 MB)

Hrvatski jezik danas

Kategorija: Posebni prilozi Svjetla riječi

Posebni prilog Svjetla riječi (siječan 2008) posvećen problematici oko hrvatskog jezika danas. Tekstovi: Hrvatski jezik i njegova politika; Standardnojezični izbori; Od Divkovića do danas; Hrvatska pismèna; Rječnici, gramatike, pravopisi.

Download (Veličina datoteke: 1.53 MB)

Božićni dodatak (prosinac 2007)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Božić i božićne manifestacije; Osjetiti Nebo u životu; Božić u Čemernom.

Download (Veličina datoteke: 624.23 KB)

Vjerujem

Kategorija: Posebni brojevi Svjetla riječi

Posebni broj Svjetla riječi (kolovoz 2007) posvećen kršćanskom vjerovanju. Nekolicina teologa pisali su o pojedinim člancima Apostolskog vjerovanja i nastojali izraziti svoju vjeru i ukazati na neprocjenjivo blago vjere u Isusa Krista.

Ne postoji tražena datoteka

Marija

Kategorija: Posebni prilozi Svjetla riječi

Posebni prilog Svjetla riječi (svibanj 2007) posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Tekstovi: Marijina sloboda - Aktualno pitanje naše kulture; Marija i Isus; Marija u tradiciji i učiteljstvu Crkve; Marija u likovnoj umjetnosti; Ave Maria: glazbena molitva; Kraljica među zvijezdama.

Download (Veličina datoteke: 1.63 MB)

Uskrsni dodatak (travanj 2007)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Pod zatvorenim nebom; Po Božjim vrtovima; Korizmeni i uskrsni običaji.

Download (Veličina datoteke: 307.85 KB)

Srednjovjekovna Crkva bosanska - Bosanski krstjani ni dualisti ni bogumili

Kategorija: Posebni prilozi Svjetla riječi

Posebni prilog Svjetla riječi (siječanj 2007) posvećen Crkvi bosanskoj i bosanskim krstjanima. Tekst su napisali povjesničari: akademik Srećko M. Džaja i prof. dr. Dubravko Lovrenović. Ovim se ne želi promovirati konačne istine niti zatvoriti rasprave, nego pridonijeti boljem razumijevanju bh. povijesti s ciljem izgradnje budućnosti dostojne čovjeka.

Download (Veličina datoteke: 609.23 KB)

Božićni dodatak (prosinac 2006)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Sjećanja na božićne običaje u Drijenči; Božićna pjesma U se vrijeme godišta; Spasonosni susret svih; Politička dimenzija Božića; Velika ispovid.

Download (Veličina datoteke: 483.85 KB)

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Franjevačka karizma u Bosni

Na današnji dan

Fra Bono Benić

(Čatići kraj Kaknja, oko 1708. – Sutjeska, 25. III. 1785.). U Sutjesci je stekao osnovnu i srednju izobrazbu. Studij je pohađao u Cremoni u Italiji. U Bosni Srebrenoj obavljao je pastoralne, odgojne, nastavne i upravne službe. Predavao je filozofiju u Šibeniku i Zaostrogu, bio odgojitelj u novicijatu u Sutjesci, deset godina u službi gvardijana u Sutjesci, Fojnici i Kreševu, župnika u Varešu. Službovao je u upravi Bosne Srebrene u svojstvu definitora i kustosa, a u dva maha biran je za provincijala Bosne Srebrene. U rukopisu je ostavio vrijedno djelo koje je u novije vrijeme objavljeno pod naslovom Ljetopis sutješkoga samostana.

Na vrh