Download

Blagdansko sniženje knjiga

Kategorija: Sniženja

Ne propustite veliko blagdansko sniženje vrijednih knjiga!

Download (Veličina datoteke: 513.70 KB)

Uskrsni dodatak (ožujak 2013)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Nasljedovateljice; Dan Uskrsnutija slavnoga; Šaranje uskrsnih jaja u Varešu početkom XX. stoljeća; Žene na grobu.

Download (Veličina datoteke: 1.74 MB)

Fra Vjeko Ćurić /1957-1998/ (siječanj 2013)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Pravi bosanski ujak; Afrički Schindler; Treba živit po zapovjedima; Pun dobrote i radosti.

Download (Veličina datoteke: 481.49 KB)

Božićni dodatak (prosinac 2012)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Isusovo rodoslovlje od krvi, grijeha i dobrote; Ikona Kristova rođenja; Iščekujući Gospodina; Klanjam ti se, Kraljiću; Božić, dug naš svadašnji; Božić je dječja igra.

Download (Veličina datoteke: 1.04 MB)

Isus iz Nazareta u perspektivi međureligijskog dijaloga

Kategorija: Posebni brojevi Svjetla riječi

Posebni broj Svjetla riječi (srpanj/kolovoz 2012). Ovim se posebnim brojem želi potaknuti na međureligijski i ekumenski dijalog, posebno u Godini vjere – i to na dijalog u vezi s Isusom iz Nazareta, osobom koja u eminentnom smislu određuje ono specifično kršćansko.

Download (Veličina datoteke: 1.97 MB)

Fojnička ahdnama

Kategorija: Posebni prilozi Svjetla riječi

Posebni prilog Svjetla riječi (srpanj/kolovoz 2012) posvećen Fojničkoj ahdnami u zrcalu paleografije, pravne povijesti i politike, odnosno kontekstualizaciji ahdname bosanskih franjevaca. Autor teksta je akademik, povjesničar Srećko M. Džaja.

Download (Veličina datoteke: 621.01 KB)

Uskrsni dodatak (travanj 2012)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Kraljice neba, raduj se, aleluja – pjesma odvajkada; Uskrsna šibarina; Kristova muka u baštini livanjskoga kraja; Suvremeni oblici religioznosti - Raspršena duhovnost; Vjera u "tranziciji"; "Smijem li reći nešto o kleru?"

Download (Veličina datoteke: 1.46 MB)

Božićni dodatak (prosinac 2011)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Svete noći svjetskih religija; Božić u okolici Dervente; Sretan BiH vam Božić zaželio; Obdarenost Betlehemom.

Download (Veličina datoteke: 807.32 KB)

Klara i klarise

Kategorija: Posebni prilozi Svjetla riječi

Posebni prilog Svjetla riječi (srpanj/kolovoz 2011) posvećen sv. Klari Asiškoj i sestrama klarisama. Tekstovi: Siromaštvo i pokora kao egzistencija; Klarine ruže; Biti klarisa danas; Aktualnost Klare Asiške; Biti ogledalo drugima; Bibliografija o svetoj Klari.

Download (Veličina datoteke: 803.79 KB)

Uskrsni dodatak (travanj 2011)

Kategorija: Dodaci

Tekstovi: Lik Isusa Krista u evanđeljima; U kojega Isusa Krista vjerujemo?; Isus i kršćanski identitet; Krist u mijenama likovnosti.

Download (Veličina datoteke: 1.30 MB)

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Ekološko obraćenje - Naš odgovor na Božji dar

Najave

  • Ne postoji nijedna najava!

Na današnji dan

Fra Lovro Šitović

(Ljubuški, 1682. – Šibenik 26. II. 1729). Rođen je u muslimanskoj obitelji i bilo mu je ime Hasan. U vrijeme austrijsko-turskoga rata (1690) njegova je oca, ljubuškog kapetana, zarobio je harambaša Šimun Talajić, a ovaj je ostavio sina kao jamstvo dok on ne skupi otkupninu za sebe. Odveo je sina nakon što je isplatio otkupninu. Međutim, dječak je pobjegao nazad. Talajić ga je dao na školsko podučavanje franjevcima, u 17. godini su ga krstili kao Stjepana. Ušao je u franjevački red i uzeo ime fra Lovro. Studirao je u Italiji filozofiju i teologiju. Potom je predavao filozofiju u Makarskoj, a od 1715. teologiju u Šibeniku i Splitu. Objavio je latinsku gramatiku 1713, te Pisnu (Pismu) od pakla 1727.


Fra Josip Markušić

(Čepak kraj Kotor Varoša, 23. I. 1880, – Jajce, 26. II. 1968). Studirao je teologiju u Kraljevoj Sutjesci i Budimpešti. Svećenički red primio je 1904. Službovao je kao profesor u Visokom. Bio je župnik u Kotor Varošu, gvardijan u Jajcu, u samostanu Sv. Ante u Sarajevu i u Beogradu. Uz službe definitora i kustosa, triput je biran za provincijala Bosne Srebrene. Jedan je od najznačajnijih franjevaca XX. stoljeća. Pisao je priloge o općoj, kulturnoj i crkvenoj prošlosti na ovim prostorima. Napisao je i zbirku pjesama. Objavio je: Kmetovsko pitanje u Bosni i Hercegovini, Krvavi behari, Život i rad Ivana Frane Jukića i dr.


Na vrh