Proslava sv. Josipa u Sarajevu

Objavljeno: 20.03.2017. u 10:40 | Autor: Svjetlo riječi | Kategorija: BiH

Dana 19. ožujka sarajevska je župa sv. Josipa na Marindvoru proslavila svog nebeskog zaštitnika.


Središnje misno slavlje, kojim je predsjedao nadbiskup vrhbosanski Vinko kard. Puljić u 11 sati okupilo je mnoštvo vjernika. U koncelebraciji su bili župnik ove župe vlč. Luka Brković, dekan sarajevskog dekanata vlč. Marko Majstorović te drugi sarajevski župnici i svećenici.

Na početku misnog slavlja vjernicima se obratio župnik don Luka, zahvalivši svima što su došli tražiti Božju pomoć po zagovoru sv. Josipa. U homiliji koju je okupljenima uputio nadbiskup Vinko, između ostalog je rečeno kako je sv. Josip svetac cijelog hrvatskog naroda te, osim što je uzor i zaštitnik svih kršćanskih očeva, on je svetac kojemu se kršćani trebaju moliti za sretnu i blaženu smrt. Misno slavlje pjesmom su uljepšali članovi župnog benda mladih.

Župna zajednica za proslavu patrona pripremala se svečanom devetnicom i trodnevnicom. Svečano misno slavlje na uočnicu predvodio je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Mariničić, a pjevanje je animirala skupina bogoslova nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater iz sarajevskog prigradskog naselja Vogošća.

Inače, crkva sv. Josipa na Marindvoru podignuta je 1940. kao nadbiskupijsko svetište i zavjetna crkva sv. Josipu, zaručniku Blažene Djevice Marije i zaštitnika Svete Obitelji.

Komentari na članak Ukupno (0)

NAPOMENA: Svi komentari i postovi su djelo i mišljenje njihovih autora, a ne web portala Svjetlorijeci.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Svjetlorijeci.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Da biste mogli komentarati ovaj članak, potrebno je da budete registrirani član Svjetlorijeci.ba portala. Ukoliko ste već registrirani, možete koristiti iste pristupne podatke.

Prijava Registracija

Nema komentara, budite prvi!

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Franjevačka karizma u Bosni

Na današnji dan

Fra Bono Benić

(Čatići kraj Kaknja, oko 1708. – Sutjeska, 25. III. 1785.). U Sutjesci je stekao osnovnu i srednju izobrazbu. Studij je pohađao u Cremoni u Italiji. U Bosni Srebrenoj obavljao je pastoralne, odgojne, nastavne i upravne službe. Predavao je filozofiju u Šibeniku i Zaostrogu, bio odgojitelj u novicijatu u Sutjesci, deset godina u službi gvardijana u Sutjesci, Fojnici i Kreševu, župnika u Varešu. Službovao je u upravi Bosne Srebrene u svojstvu definitora i kustosa, a u dva maha biran je za provincijala Bosne Srebrene. U rukopisu je ostavio vrijedno djelo koje je u novije vrijeme objavljeno pod naslovom Ljetopis sutješkoga samostana.

Na vrh