Mladi protiv gladi: Biti dobar ne košta, ali je neprocjenjivo!

Objavljeno: 09.03.2017. u 11:02 | Autor: Svjetlo riječi | Kategorija: BiH

Akcija prikupljanja osnovnih životnih namirnica za one kojima je to najpotrebnije.

Udruga katoličkih studenata Emaus u Sarajevu, već četvrtu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju Mladi protiv gladi, u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Akcija je nastala iz potrebe da katolički studenti u korzmi, odnosno u vremenu odricanja i priprave za Uskrs daju svoj doprinos i učine dobro djelo za najugroženije.  Ove godine akcija će se održati 10. i 11. ožujka u periodu od 10 do 17 h, u Konzumovim poslovnicama: Ložionička 16, Zmaja od Bosne 7A, Marka Marulića 3 i Bulevar Mimar Sinana 1. U akciji će volontirati članovi udruge, simpatizeri i mnogi suradnici, koji će u navedenim poslovnicama prikupljati namirnice.

Svi prikupljeni proizvodi bit će donirani dobrotvornim organizacijama: MDD Merhamet, Pučkoj kuhinji Kruh sv.Ante, SHU Dobrotvor, Pučkoj kuhinji Caritas Vrhbosanske nadbiskupije i Studentskoj menzi Ivan Pavao II.

Izvor: Svjetlo riječi/A. K.

Komentari na članak Ukupno ()

NAPOMENA: Svi komentari i postovi su djelo i mišljenje njihovih autora, a ne web portala Svjetlorijeci.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Svjetlorijeci.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Franjevačka karizma u Bosni

Na današnji dan

Fra Bono Benić

(Čatići kraj Kaknja, oko 1708. – Sutjeska, 25. III. 1785.). U Sutjesci je stekao osnovnu i srednju izobrazbu. Studij je pohađao u Cremoni u Italiji. U Bosni Srebrenoj obavljao je pastoralne, odgojne, nastavne i upravne službe. Predavao je filozofiju u Šibeniku i Zaostrogu, bio odgojitelj u novicijatu u Sutjesci, deset godina u službi gvardijana u Sutjesci, Fojnici i Kreševu, župnika u Varešu. Službovao je u upravi Bosne Srebrene u svojstvu definitora i kustosa, a u dva maha biran je za provincijala Bosne Srebrene. U rukopisu je ostavio vrijedno djelo koje je u novije vrijeme objavljeno pod naslovom Ljetopis sutješkoga samostana.

Na vrh