Zaslužiti Božju ljubav

Objavljeno: 04.03.2017. u 14:25Kategorija: Duhovne stranice

Najveći čin vjere sastoji se u tome da povjeruješ kako te Bog ljubi i onda kad si gol, bijedan i pun grijehâ. Ipak, mi ljudi uvijek mislimo kako Božju ljubav moramo zaslužiti. Mučimo se oko toga i kad za Boga učinimo dobro djelo, smatramo kako ćemo zauzvrat kao nagradu dobiti Božju ljubav i blagoslov. Opterećeni samo usavršavanjem, postajemo zatočenici kruženja oko samih sebe.

Kršćani su tako prečesto posezali za frazama - Moram spasiti svoju dušu ili Svećenici moraju spašavati duše. One nemaju ništa s Novim zavjetom. Mišljenje kako se može spasiti vlastita duša čisto je krivovjerje. Ime Isus znači: Jahve spašava.

Sve dok ste revno zaposleni oko spašavanja vlastite duše, stojite na putu Bogu koji želi spasiti vašu dušu.

Richard Rohr

Izvor: Svjetlo riječi

Komentari na članak Ukupno ()

NAPOMENA: Svi komentari i postovi su djelo i mišljenje njihovih autora, a ne web portala Svjetlorijeci.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Svjetlorijeci.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Franjevačka karizma u Bosni

Na današnji dan

Fra Bono Benić

(Čatići kraj Kaknja, oko 1708. – Sutjeska, 25. III. 1785.). U Sutjesci je stekao osnovnu i srednju izobrazbu. Studij je pohađao u Cremoni u Italiji. U Bosni Srebrenoj obavljao je pastoralne, odgojne, nastavne i upravne službe. Predavao je filozofiju u Šibeniku i Zaostrogu, bio odgojitelj u novicijatu u Sutjesci, deset godina u službi gvardijana u Sutjesci, Fojnici i Kreševu, župnika u Varešu. Službovao je u upravi Bosne Srebrene u svojstvu definitora i kustosa, a u dva maha biran je za provincijala Bosne Srebrene. U rukopisu je ostavio vrijedno djelo koje je u novije vrijeme objavljeno pod naslovom Ljetopis sutješkoga samostana.

Na vrh