Zaslužiti Božju ljubav

Objavljeno: 04.03.2017. u 14:25Kategorija: Duhovne stranice

Najveći čin vjere sastoji se u tome da povjeruješ kako te Bog ljubi i onda kad si gol, bijedan i pun grijehâ. Ipak, mi ljudi uvijek mislimo kako Božju ljubav moramo zaslužiti. Mučimo se oko toga i kad za Boga učinimo dobro djelo, smatramo kako ćemo zauzvrat kao nagradu dobiti Božju ljubav i blagoslov. Opterećeni samo usavršavanjem, postajemo zatočenici kruženja oko samih sebe.

Kršćani su tako prečesto posezali za frazama - Moram spasiti svoju dušu ili Svećenici moraju spašavati duše. One nemaju ništa s Novim zavjetom. Mišljenje kako se može spasiti vlastita duša čisto je krivovjerje. Ime Isus znači: Jahve spašava.

Sve dok ste revno zaposleni oko spašavanja vlastite duše, stojite na putu Bogu koji želi spasiti vašu dušu.

Richard Rohr

Izvor: Svjetlo riječi

Komentari na članak Ukupno ()

NAPOMENA: Svi komentari i postovi su djelo i mišljenje njihovih autora, a ne web portala Svjetlorijeci.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Svjetlorijeci.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Košarica

0.00 KM

Ukupno artikla: (0) Otvori košaricu
Radioemisije
Sretan Uskrs

Na današnji dan

Fra Jeronim (Ivan) Mihaljević

(Golinjevo kraj Livna, 20. VI. 1835. – 26. IV. 1894.). Vršio je službu župnika u Suhom Polju (1890.-1894.) gdje je opremljen svetim sakramentima i umro od velike vrućice. Pokopan je u groblju sela Osmanlije suhopoljske župe. Fra Miroslav Džaja ističe da mu svijet hodočasti na grob i moli njegov zagovor, što znači da je umro na glasu svetosti.

Na vrh